Plakátüzenet Szombathelyen Hendének

Különös kívánsága volt a firkálónak, de már storno az egész.

Egy kampány sok mindenre jó. A politikusok plakátjaikkal üzennek a választópolgárnak, hogy szép vagyok meg fess, ráadásul okos is, tehát szavazz rám, ha kedves az életed. Ha rám szavazol, reád köszönt a földi Mennyország, kolbászból lesz az összes kerítés, és reggeltől estig vakargatom a talpadat. Valahogyan így, egészen lecsupaszítva az üzeneteket.

Hende-Budaházy
olvasó

Másfelől viszont a választópolgárok is üzennek a politikusoknak azok plakátjain, rendszerint illetlen dolgokat firkálás formájában, mint az ember ősi kifejező eszköze, lásd barlangrajz. Kialakul tehát egy párbeszéd, a politikus is megtudhatja, mit gondolnak róla, még csak nagygyűlést sem kell tartania, így tehát a firkálás hasznos, viszont törvénytelen.

Ez az egyik. A másik viszont, hogy olykor a szavazópolgár rossz helyre címzi kívánalmait, mint most is Hende Csabának azt, hogy szabadságot Budaházynak. Hende Csabáról sok rossz elmondható, az azonban nem, hogy ő záratta volna be a copfos fiatalembert, másfelől pedig, hiába tűnhetne úgy, hogy a kiszabadításában bármi szerepet is játszhatna, ha nem. Téves az idea, hogy olyan nagy ember volna.

Hende-Budaházy
olvasó

Így tehát a képre nézve és a feliratot olvasva – amit azonban azóta gondosan eltávolítottak –, nem értjük a firkáló szándékát és reményeit, amit úgy tömöríthetnénk egybe, hogy mi a francot akar ez az ember? Lehet, hogy semmit sem, hanem ez csak egy sóhaj, előbukó vágyakozás, olyan ősi reményekkel, hogy bárha sajtból lenne a hold. Ezt is kérhette volna az ismeretlen Hendétől, és ugyanannyira ment volna vele. Semennyire és sehová.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022