Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A világjáró, a celli alpolgármester és az ifjúsági pártszervezet vezetője

Bemutatjuk Vas megye 2-es választókerületének előválasztási jelöltjeit.

Vas megye 2-es választókerületében (Sárvár, Kőszeg, Celldömölk és környékük) az az érdekes helyzet állt elő, hogy mindhárom előválasztási jelölt új a nagypolitikában. Pontosabban van köztük egy alpolgármester, egy ifjúsági pártszervezet elnökségi tagja és egy világjáró. Ők mutatkoznak be cikkünkben.

Bányai-Németh Gábor, Momentum

Még bőven a rendszerváltásnak nevezett, mára csak homályos mismásolásnak tűnő időszak előtt születtem, 1979-ben, Kőszegen. A vasi kisvárosban jártam ki az általános iskolát, a középiskolai tanulmányaimat pedig ugyan Győrben kezdtem el, végül mégis itthon, a Jurisich Miklós Gimnáziumban tettem sikeres érettségi vizsgát.

Bányai-Németh Gábor (Momentum)
Bányai-Németh Gábor

A vendéglátásban hamar elkezdtem dolgozni, mivel a családomnak már volt ebben tapasztalata, ehhez pedig elvégeztem egy vendéglátóipari üzletvezető tanfolyamot.

A 2000-es évek elején Budapestre költöztem, ahol különböző vendéglátóhelyeken sajátítottam el a szakma rejtelmeit, majd 2005-ben sikerrel felvételiztem az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára. Itt másfél fantasztikus évet töltöttem el, azonban 2007 márciusában Londonba költöztem, ahol 2014-ig éltem és dolgoztam.

2014-ben ismertem meg életem párját és Németországba, Juist szigetére költöztünk. A kislányom is Alsó-Szászországban született, ám amikor a feleségemmel a kisfiamat vártuk, úgy döntöttünk, hogy az erős családi kötelékek miatt hazaköltözünk. Azóta is Magyarországon élek.

Talán a külföldön eltöltött évek járultak hozzá igazán ahhoz, hogy hazaérve igazi kultúrsokként éljem meg: a Fidesz nevű „szervezet” egyre mélyebbre nyomja a magyarok erkölcsi hozzáállását, és az egykori vidám, békés, vendégszerető nemzetből egy gyűlölködő, agresszív, mindenkire haragos országot kreál.

Hiszem, hogy kemény, becsületes munkával újra egy gyarapodó, igazságos rendszert építhetünk fel. Ehhez kérném a Vas megyeiek támogatását.


Hencz Kornél (MSZP, Párbeszéd, LMP, MMM, Jobbik)

Hencz Kornélnak hívnak, jelenleg alpolgármesterként szolgálom szülővárosomat, Celldömölköt.

Emellett vállalkozóként és sportvezetőként is tevékenykedem. 2017 óta a Vas megyei Súlyemelő Szövetség elnöke vagyok. Az idei évtől pedig a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnökeként is szolgálom a sportágat.

Hencz Kornél, MSZP
Hencz Kornél

Már általános iskola felső tagozatától érdekelt a politika és a közélet. 6. osztályos koromtól lettem a HVG magazin rendszeres olvasója.

A 90’-es évektől saját vállalkozásaimban tevékenykedek, ami a tőzsdei és ingatlanbefektetéseken, a vendéglátáson kívül immár 25 éve a temetkezést és kegyeleti szolgáltatást is magába foglalja.

Idén leszek 50 éves. Szeretném a megszerzett tudásomat és tapasztalatomat Észak-Vas megye, illetve Magyarország javára fordítani. Jól ismerem a térség problémáit. Meggyőződésem szerint el lehet érni, hogy a térség vonzó jövőképet biztosítson az itt élőknek.

Szavazataikkal reményeim szerint lehetőségem lesz bizonyítani a rátermettségemet és szolgálatkészségemet Önöknek és hazámnak!


Szilágyi Tamás (DK)

Szilágyi Tamás vagyok, Hegyfalun élek, itt vagyok önkormányzati képviselő.

Jelenleg a Soproni Egyetemen tanulok. Az általános iskolai tanulmányaimat Hegyfalun és Bőben végeztem, középiskolába Csepregre, a Nádasdy Tamás szakgimnáziumba jártam, ahol közgazdaságot tanultam.

Szilágyi Tamás, DK
Szilágyi Tamás

Templomba járó keresztény ember vagyok. Szabadidőmben néptáncolok, mivel különösen fontosak számomra a hagyományok és az ország szeretete.

A politika iránti érdeklődésem a középiskolában kezdődött. Már itt a diákönkormányzat elnöke voltam. Belekóstolhattam abba, milyen is valóban kiállni másokért, segíteni másoknak. Már a 2018-as nagy diáktüntetésen is ott voltam, mi voltunk az egyetlen vidéki diákönkormányzat, amely nyíltan kiállt a tüntetők mellett.

2020 nyarán barátokkal, kollégákkal, aktív fiatalokkal megalapítottuk a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetét, a Demokratikus Lendületet, melynek elnökségi tagja lehettem.

Szeretek beszélgetni az emberekkel, főleg az őket érintő problémákról, hisz feladatomnak tűztem ki, hogy elsősorban a körzetemben élők főbb gondjait kell orvosolni.


A három jelölt előválasztási vitája szeptember 16-án (csütörtökön) 18 órától lesz a Nyugat podcastjében, amit a Nyugat Facebook-oldalán közvetítünk majd élőben.

Az 1-es választókerület (Szombathely és térsége) jelöltjeinek vitája a múlt héten volt a Nyugat stúdiójában Ilyen volt a Nyugat.hu szombathelyi előválasztási vitája August 30. 16:08 . A 3-as választókerület jelöltjei (Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Őrség, Jánosháza és környékük) vitáját pénteken közvetítettük Élőben a Nyugat előválasztási jelöltvitája Körmendről September 10. 17:13 Körmendről.

Az 1-es választókerület jelöltjeinek vitája
A 3-as választókerület jelöltjei vitáztak

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021

Tovább az oldalra