Az ajánlások gyűjtése befejeződött, de nem maradt abba Szombathelyen sem

Mindkét oldal folytatja az aláírások gyűjtését, aminek jó oka van.

Tegnap kezdetét vette Start: ma kezdődik a kampány 2022. February 12. 08:03 az áprilisi választás kampányidőszaka. Áder János leköszönő köztársasági elnök január 11-én jelentette be, hogy április 3-ra írja ki a 2022-es parlamenti voksolást: a törvény értelmében a kampány 50 nappal a szavazás előtt indult.

Fő tér
Jönnek, csordogálnak.
Mészáros D. Zsolt

A február 12-i kampánystart azt jelenti, hogy pártok, illetve az egyéni képviselőjelöltek ettől kezdve költhetik el a kampányra felhasználható – és elszámolható – forrásaikat. A jelöltséghez egyéni választókerületben 500, a körzetben élő választó írásos ajánlása szükséges.

Domus
Munka van.
Mészáros D. Zsolt

Az ajánlóíveket szombattól vehették fel az érintettek, s legkésőbb február 25-én délután 4 óráig kell leadniuk a választókerület választási bizottságánál, mely az ajánlások ellenőrzése után dönt a jelöltek nyilvántartásba vételéről. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy aspiránst csak egyszer.

A jelöltek felvették az íveket reggel, hogy már dél előtt jöjjenek az első hírek és örömök, hogy összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás. Illetve a legtöbb esetben jóval több. Kora délután pedig már mindkét Mind a 106 körzetben összegyűjtötte az aláírásokat az ellenzék 2022. February 12. 15:19 oldal közölte, hogy az országban mind a 106 kerületben megszerezték a szükséges A Fidesz is mind a 106 körzetben összegyűjtötte az aláírásokat 2022. February 12. 17:40 aláírásokat.

Domus
Takarásban
Mészáros D. Zsolt

Ezzel párhuzamosan azonban azt is tudatták, az aláírásgyűjtést nem hagyják abba. Czeglédy Csaba Czeglédy Csaba már le is adta az ajánlásait a választási irodán 2022. February 12. 12:36 például, aki a Vas 1-es körzetben (Szombathelyen és környékén) induló ellenzéki jelölt a szükséges mennyiség dupláját gyűjtötte össze tegnap délig. "Szívből köszönöm! Rekord gyorsasággal gyűlt össze 1000 aláírás, így most le is adtam az íveket a választási irodán" - írta.

Piac
Aláíró kézre várva.
Mészáros D. Zsolt

De az ő - valamint Hende Csaba - Czeglédy fideszes ellenfele - csapata is folytatta a gyűjtést, a standok (ahogyan képeinken is látszik) nyitva voltak. A választók lelkesedése nem volt akkora mint tegnap, de a gyűjtés, bár lezárult, de mégis folytatódik. Jó okkal.

Plaza előtt(túloldal)
Plakát is van a magasban.
Mészáros D. Zsolt

Nem kell ahhoz sem politológusnak, sem politikusnak, sem lélekbúvárnak lenni, hogy tudjuk, a tegnapi nagy rohammal csak a jogi rész zárult le, most pedig következik a választószerzés sziszifuszi munkája. Hiszen a logika szerint, aki valakinek aláír, nagy valószínűséggel rá is szavaz. Úgyhogy ma már kampány volt, ami még 49 napig folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022