Az éj leple alatt videózták le a szombathelyi Csónakázótó új bajkeverőjét

Hódol a szenvedélyének.

Mostanában nem megy ritkaságszámba, ha valaki hódot lát egy városban. Szombathelyen sem egyszer botlottak már bele hódba az elmúlt években, ezekről az esetekről pedig rendszerint be is számoltunk, hiszen mégiscsak furcsa látvány itt a városban egy ilyen állat.

Olvasóink is így vannak ezzel, amit mi sem bizonyít jobban, mint ez néhány nappal ezelőtti videó, amit a Csónakázótó egyik tujasoránál lőttek. Kíváncsi olvasóink akkor figyeltek fel a Csótó új bajkeverőjére, amikor az megriasztotta a tőkésrécéket. Aztán egész sokáig követték is a part mentén, mivel a tó szélén úszkált békésen.

Hódoltunk már nekik máskor is

2017 áprilisában például arról írtunk, Újabb fát rágott ki a titokzatos hód a szombathelyi Csónakázótónál 2017. April 15. 07:46 hogy sokan láthatták a bizonyítékait annak, hogy egy hód érkezett a város zöld szívébe. Jellegzetes rágásnyomok és kidöntött facsemeték jelezték, merre járt az erős metszőfogú állat.

A csoda nagyjából egy hétig tartott, addig több fénykép is készült a parton mászkáló hódról, igaz, ezek minősége alig haladta meg a yetiről és a Loch Ness-i szörnyről készült felvételek minőségét, tovább fokozva a vadállat utáni kíváncsiságot. Aztán csend volt a hód körül.

Ilyen élvezeteknek hódolt a Csótó partján.
Krisztián

Egészen augusztusig, amikor egy felpuffadt állat bukkant fel Elpusztult a szombathelyi hód, a horgásztóban érte a végzet 2017. August 02. 13:51 a Csónakázótó melletti horgásztóban. Felvételeinken jól látszódott, hogy nem kutyáról van más állatról van szó, hiszen jól kivehetők rajta a hód jellegzetességei. A nyári melegben erősen felpuffadt a tetem és külsérelmi nyom sem látszott rajta.

Azt feltételeztük, hogy a néhány nappal korábban kihelyezett rágcsálóméreg okozhatta az állat vesztét – igaz, az ezt tartalmazó doboz bejáratán biztosan nem fér be egy hód feje.

Elpusztult a szombathelyi hód
A képre kattintva galéria nyílik
Tánczos Mihály

Aztán láttak hódokat, meg az alkotásaikat például az Abért-tó körül, Hódok garázdálkodnak az Abért-tó körül 2018. December 07. 14:21 a Gyöngyösnél, A Gyöngyös felső szakaszán is megjelentek a hódok 2018. December 12. 07:37 Toronyban az Aranypataknál, A hódok ádáz gátépítésbe kezdtek Toronyban, az Aranypatakban is - árvizet okozhatnak 2019. January 13. 19:46 Csényében, Gátat és tavacskát készítettek a hódok Csényében 2019. May 31. 11:42 és Szentgotthárdnál a Rábán, Most a Rábán támadnak a hódok, Szentgotthárdnál 2019. December 28. 06:37 és Gyöngyösfaluban Gyöngyösfaluba is visszatértek a hódok, már több fát kivégeztek 2019. December 29. 12:22 is.

Forrás: Facebook / Nagy Péter

2019 márciusában Videó: Hód sétált a tízemeletesek között Szombathelyen 2019. March 11. 11:31 pedig ismét felbukkant egy Szombathelyen is, ráadásul nem is akárhol: látszólag nem zavartatta magát, békésen szimatolgatott és sétált a Rohonci úti tízemeletesek között. Olvasóink nézték egy ideig az állatot, majd úgy döntöttek, hogy inkább visszaterelik a patak felé, hiszen innét érkezhetett.

A hód kelletlenül ugyan, de eldöcögött a patak felé, terelői pedig ügyeltek arra, hogy ne gázolja el autó, amikor átkelt az úton. Akadt olyan autóvezető, aki maga is kiszállt, hogy szelfizzen egyet a fotogén rágcsálóval. Az állatka végül biztonságosan elért a Perint patakig, ahol megszabadult az őt terelő emberektől és nyugodt tempóban elúszott.

T.M.

Zárásként pedig jöjjön a Perintbe költözött hódcsalád fejével készített interjúnk, amit nem volt ám egyszerű megszervezni. Hód Benjamin csak erős unszolásra állt kötélnek, lévén, nem szokott hozzá ahhoz, hogy interjút adjon. Nem kérdezni szokták, inkább hurkokkal, puskákkal és mindenféle ördögi-emberi készséggel vadásszák őket, mint előzetes tárgyalásaink során kifejtette.

A teljes interjút itt „Különösen zamatos a fák kérge itt a maguk vidékén” 2021. November 27. 15:43 olvashatjátok el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem