Három kihívója van Egyházasrádóc holland polgármesterének

Derks Wilhelmus Josephus 2020 óta vezeti Vas megyei települést, három kihívója közül kettővel már egyszer megküzdött.

Négy polgármesterjelöltje van az 1600 fős falunak, Egyházasrádócnak, ami Szombathelytől délre, mintegy 18 kilométer távolságra, a 86-os főút mellett fekszik.

A jelöltek között van Derks Wilhelmus Josephus, a falu jelenlegi, holland polgármestere. Ő és családja már régóta él itt, mezőgazdasági vállalkozó, a környéken vannak földjei, telephelyei.

Derks Wilhelmus Josephus
Mészáros D. Zsolt

Egyházasrádócon 2020-ban írtak ki időközi választást a polgármester lemondása miatt. Az időközin Derks győzött, akkori versenytársai közül ketten, Sőre Zoltán és Szvoboda Tamás most is indul ellene, harmadik kihívója Baranyai Sándor.

A hatfős képviselőtestületből mind a hat képviselő újraindul a választásokon, rajtuk kívül még négyen pályáznak képviselői mandátumra.

Februárban jártunk Egyházasrádócon, akkor zajlott a postaháború Postaháború Egyházasrádócon - Félelmek és gyanúk egy vasi faluban February 16. 07:01 a faluban, azóta lecsillapodtak a kedélyek. De úgy tűnik, Egyházasrádócon amúgy is pezseg a közélet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024