Tippelje meg, hogy melyik Vas megyei városban a legnépszerűbb a Tisza Párt!

Szerintünk meglepődik az eredményen.

A magyar belpolitikának nem az a legizgalmasabb kérdése, hogy Magyar Péternek hogyan sikerült néhány hónap alatt felépítenie a nulláról az ellenzék messze legnépszerűbb pártját, hanem az, hogy hogyan alakul a Tisza Párt sorsa az elkövetkezendő két évben.

Még tovább erősödik? Összeroskad? Stagnál?

Az mindenesetre jó döntésnek tűnik, hogy a párt nem indult el A Vas megyei listás szavazatok jól mutatják, mekkora követ dobott a Tisza Párt a politika állóvizébe June 12. 06:51 a helyi önkormányzati választáson, mondván,

a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének.

Két év – 2026-ben lesznek parlamenti választások - elvileg elég ahhoz, hogy kiépítsék a vidéki szervezeteket, de az is biztos, hogy nem lesz egyszerű.

A Tisza Párt kampánya Körmenden
Mikos Mónika

Nemcsak azért, mert nem tudni, mekkora tartalékok vannak még a pártban, hanem azért is, mert nem tudni, mekkora tartalékok vannak még a társadalomban.

Talál-e Magyar Péter elég olyan „kádert”, aki a kisebb településeken hitelesen tudja képviselni a politikai irányvonalat, olyanokat, akiknek a nadrágjára (szoknyájára) nem fröccsent sár az elmúlt évtizedek politikai mocsarában.

Egy év múlva már okosabban leszünk, most egyelőre maradjunk a tényeknél.

Tény például, hogy a Tisza Párt országos szinten európai parlamenti listákon 29,6 százalékot szerzett, míg Vas megyében A Vas megyei listás szavazatok jól mutatják, mekkora követ dobott a Tisza Párt a politika állóvizébe June 12. 06:51 ez a szám 27,7 százalék.

Ez így önmagában is figyelemre méltó, de részletek még inkább.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból kikerestük, hogy Vas megye 13 városában mennyien szavaztak a Tisza Pártra. És meglepő eredményre jutottunk.

Magyar Péter pártja arányaiban Sárváron kapta a legtöbb (32,5 százaléknyi) szavazatot.

Az is meglepő, hogy - a politikailag teljesen más pályán futó Szombathely mellett - Sárvár volt az a város, ahol a Fidesz 50 százalék alatt végzett.

A Tisza Párt a másik fürdővárosban, Bükön kapta a második legtöbb szavazatot (29,3 százalék), míg harmadik helyre Jánosháza (29,2) futott be.

Kattintson a képre a nagyításhoz!
Józing Antal

Az új párt számára a legkevesebb babér Répcelakon (20,9), Csepregen (21,7) és Vasváron (22,7) termett.

A diagramból mellesleg az is kitűnik, hogy azokban a kisvárosokban, ahol a baloldali polgármesterek „utcahosszal” nyerték a választás (Celldömölk, Répcelak), listákon simán nyert a Fidesz, azaz választók sokkal inkább figyelembe veszik a jelöltek személyét, mint azt sejteni lehetett. Már csak ezért is nehéz jóslásokba bocsátkozni a Tisza Párt jövője ügyében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024