Hivatalos: az NVB újraszámolása szerint is Karácsony győzött

Negyvenegy szavazattal.

Az Index információi szerint a mai újraszámlálásnál több mint 500 olyan szavazatot találtak, amelyet eredetileg érvénytelennek nyilvánítottak, de valójában érvényesek voltak.

E voksok nagy többsége Vitézy Dávid szavazatszámát bővítette, de kisebb arányban voltak olyanok is, amelyeket Karácsony Gergelyre adtak le.

Ennek következtében csökkent a különbség a jelöltek közt, de végül kis különbséggel, mindössze 54 szavazattal Karácsony Gergely nyert.

A már egyszer átszámolt szavazólapokat tételesen átvizsgálják, majd a 17 órától kezdődő ülésen lefolytatják a szakmai vitát arról, hogy a kiszűrt és így érvényesnek minősített voksok közül mindet figyelembe lehet-e venni.

Ezt követően 18 óra körül közölhet az NVB konkrét számokat, ezzel együtt pedig azt is, hogy mi lett a főpolgármester-választás végeredménye.

Frissítés.


A Telex tudósítása szerint Vitézy 395, Karácsony 112 érvényes szavazatot kapott

Az eredmények: az érvénytelen szavazatokból

Grundtner Andrásra 53 érvényes szavazat érkezett,

Karácsony Gergelyre 112 érvényes szavazat érkezett,

Vitézy Dávidra 395 érvényes szavazat érkezett.

Ez azt jelenti, hogy az NVB szerint is Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, +41 szavazattal.

Cservák Csaba NVB-tag megköszönte az NVB és az NVI munkáját is, szerinte a magyar jogállamiságnak fontos része, hogy részletes munkát végeztek. Szerinte is gyors volt a döntés az újraszámlálásról, de másnap vagy harmadnap is így döntöttek volna. „Ez az újraszámlálás volt a biztosíték, ez a választási szervek függetlenségének biztosítéka” – mondta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024