Itt van az utca embere véleménye a bevándorlásról

Érzékeny és átpolitizált témában kérdeztük a szombathelyieket. Nem csoda, hogy kevesen vállalták, hogy a kameránk elé állnak.

A huszonegyedik század egyik legnagyobb kihívása a migráció, különösen annak illegális formái.

Legutóbb egy héttel ezelőtt tapasztalhattuk meg a probléma súlyát, amikor felfordult a Vas megyei Szentpéterfa élete. A reggeli órákban egyre több szirénázó autót lehetett hallani a környéken, először mindenki arra gondolt, hogy baleset történt, azonban hamar kiderült, hogy többről van szó A valóság nem Hollywood – Az olvasó pedig lassan a szemének sem hisz January 20. 15:29 .

Egy embercsempész illegális bevándorlókat akart áthozni a határon majd, amikor szerették volna ellenőrizni az autót, akkor a csempész továbbhajtott és tüzet nyitott az osztrák katonákra.

Mind az Európai Unió, mind az Európa Jövőjéről szóló konferencia, aktívan foglalkozik az illegális bevándorlással mint megoldandó problémával, amely egyébként is folyamatosan a közbeszéd tárgya az utóbbi években, köszönhetően a politikának. A bevándorlás azonban nem új jelenség.

Léteznek olyan országok, akik már évtizedek óta úgy kezelik a munkaerőhiányt, hogy a külföldi munkaerőt alkalmazzák a piacaikon. Magyarországon sincs ez másképp, hiszen sok kelet európai keresi a boldogulását hazánkban, emellett rengeteg magyar költözik külföldre a jobb életszínvonal reményében.

Pénteken erről a témáról próbáltuk faggatni a szombathelyieket, azonban - feltehetően az átpolitizált közbeszéd és az e körüli indulatok miatt csak nagyon kevesen vállalták, hogy a kameránk elé állnak és őszintén elmondják a véleményüket.

Azt tapasztaltuk, hogy az illegális bevándorlás kérdésében viszonylag egységesen elutasítók az emberek, ugyanakkor a gazdasági bevándorlásnak (legalábbis a munkavállalásnak érezhetően más a megítélése.)

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője