Jelentősen vezet a főpolgármester-jelöltek versenyében Karácsony Gergely

A Publicus felmérése szerint a jelenlegi főpolgármester győzelmét még Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid visszalépése sem veszélyeztetné.

Jelentősen vezet a főpolgármester-jelöltek versenyében Karácsony Gergely - derült ki a Publicus legfrissebb kutatásából, amit a Népszava közölt.

Karácsonyt az összes megkérdezett 46 százaléka támiogatná. Őt 23 százalékos támogatottsággal követi az LMP és civilek jelöltje, Vitézy Dávid. A kormánypárti Szentkirályi Alexandra a megkérdezettek 19 százalékának szavazatára számíthatna, a Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló Grundtner András pedig 3 százalékban bízhat.

A felmérés szerint a jelenlegi főpolgármester győzelmét sem Szentkirályi, sem Vitézy visszalépése nem veszélyeztetné. Ha a fideszes jelölt szállna ki a versenyből, akkor Karácsony 47 százalékra, Vitézy pedig 36-ra számíthatna. Vitézy visszalépése esetén még simább győzelem nézhet ki a felmérés alapján a jelenlegi főpolgármesternek. Ebben a felállásban 53 százalékos támogatottságot mért neki a Publicus, míg Szentkirályi csupán 25 százalékra „erősödne” Vitézy hátralépésével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024