Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem sikerült eladni a szombathelyi volt ifjúsági házat, most bérbeadják a helyiségeket

Nemrég a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzattal, most a Capella Savaria Egyesülettel szerződnek.

Úgy tűnik, darabokban sem sikerül eladni a volt ifjúsági házat a szombathelyi Kisfaludy utcában - írtuk tavaly decemberben Úgy tűnik, darabokban sem sikerül eladni a volt ifjúsági házat a szombathelyi Kisfaludy utcában 2019. December 18. 07:58 , pár nappal karácsony előtt.

Még 2017 áprilisában döntött úgy a közgyűlés Volt KISZ-székházat, ifjúsági klubot, pizzériát, kultúrházakat akar eladni a szombathelyi önkormányzat 2017. April 26. 19:15 , hogy a Kisfaludy 1. alatt álló, műemlék épületet eladják. Még abban az évben kétszer is pályázatot írtak ki rá, de nem volt jelentkező, tavalyelőtt év elején már olcsóbban kínálták Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit 2018. February 21. 07:04 , kétszer is, sikertelenül.

GA

Tavaly áprilisban aztán újabb pályázatot írtak ki Darabokban akarják eladni Szombathely egyik kultikus épületét 2019. April 29. 07:28 , mégpedig külön-külön az irodarészekre, de ez is sikertelen lett. Így a tavalyi, decemberi közgyűlésen meghosszabbították a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat egyébként ingyenes bérleti szerződését, azzal, hogy a bérlő tudomásul veszi, hogy ha másra akarják hasznosítani az épületet, akkor költözniük kell.

Úgy tűnik, egyelőre nincs másik hasznosítási cél, a csütörtöki közgyűlésre készült anyagból kiderül, hogy a Capella Savaria Egyesület is ide költözhet, ha ehhez a közgyűlés hozzájárul. Az egyesület jelenleg a Fő téren bérel ingyenesen egy önkormányzati, 61 négyzetméteres helyiséget próbateremként, de ez túl kicsi.

A volt ifjúsági házban azonban van egy, jelenleg kihasználatlan, 97 négyzetméteres klubhelyiség, és az egyesület ezt szeretné megkapni, ugyanúgy ingyenes bérleményként. A közgyűlési előterjesztés szerint a kérést teljesítik, így a Capella Savaria átköltözhet majd a Kisfaludy 1-be.

GA

Az ügyről a csütörtöki közgyűlés dönt, több más fontos ügy mellett. Várhatóan megalkotják a város 2020-as költségvetését, a fő számokról és tendenciákról itt írtunk Az átláthatóság jegyében bemutatták az idei szombathelyi költségvetés tervezetét 2020. February 14. 12:03 . Arról is írtunk, hogy új működési rendszer és új rendelők kellenek Külső egészségügyi vállalkozással akarják működtetni a szombathelyi orvosi ügyeletet 2020. February 23. 08:06 az orvosi ügyeletnek, hogy menesztik a Médiaközpont igazgatóját Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 .

Döntenek a Közösségi Bérlakás Rendszer Magántulajdonban lévő lakásokat adna bérbe a rászorulóknak a szombathelyi önkormányzat 2020. February 21. 08:11 bevezetéséről, a Savaria mozi kávézójára kiírt pályázatról Várhatóan új bérlője lesz a Savaria mozi kávézójának 2020. February 22. 07:34 .

A holnapi közgyűlés elején leteszi a képviselői esküt Koczka Tibor, aki Molnár Miklós helyét foglalja el, egyébként Koczka hétfőn átvette már Szombathely volt alpolgármestere újra képviselő lett 2020. February 24. 12:05 képviselői megbízólevelét.

A közgyűlés csütörtök reggel 9-kor kezdődik, percről percre tudósítással és élőképben is közvetítünk róla.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra