Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ők nem veszekednek... Czeglédy, Koczka és Ungár együtt tartott sajtótájékoztatót

A három szombathelyi előválasztási jelölt megerősítette, hogy elfogadják az előválasztás eredményét, és támogatják majd a győztest.

Némileg meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a Vas megye 1-es választókerület (Szombathely és 11 környező település) három előválasztási jelöltje közös sajtótájékoztatót tart szerda délben a szombathelyi Fő téren.

Arra is gondoltunk, hogy valami rendkívüli történt, amire a 3-as körzetben nemrég volt is példa Ipkovich György visszalépett az előválasztástól September 10. 17:02 , de aztán kiderült, hogy semmi különös.

Előválasztási sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató a Fő téren, itt lesz majd a szavazópont
Mészáros D. Zsolt

A politikusi hármas a Szentháromság-szobor mellett várta a sajtót. Úgy mint Czeglédy Csaba (DK), Koczka Tibor (ÚVNP) és Ungár Péter (LMP).

Szó volt néhány gyakorlati információról is, kezdjük ezzel:

 • Az előválasztás szeptember 18-án kezdődik és szeptember 26-ig tart
 • Szombathelyen a Fő téren lesz egy állandó szavazópont, ahol egy sátrat állítanak fel
 • Itt azok szavazhatnak, akiknek az állandó lakcímük a választókerületben van, a szavazáshoz lakcímkártya és személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) kell
 • Lesz egy mozgó szavazósátor is, amit először a Domusnál, majd a Joskar-Olán, végül a KISZ-lakótelepen állítanak fel, és lesz mozgó szavazópont a választókerület 11 kisebb településén is
 • Online is lehet szavazni, ennek módjáról nemrég írtunk Mától lehet regisztrálnia annak, aki online akar szavazni az ellenzéki előválasztáson September 13. 14:02
 • A jelöltek mintegy 4-5 ezer szavazóra számítanak, valószínű, hogy az első napokban lesznek többen, ezért türelmet kérnek azoktól, akiknek esetleg sorban kell állniuk
 • Czeglédy Csaba elmondta, mindhárom jelölt komolyan veszi a megmérettetést. Nincs lejátszva az előválasztás, az elmúlt két hónapban mindent elkövettek a jelöltek, hogy támogatókat szerezzenek.

  Előválasztási sajtótájékoztató
  Czeglédy szerint nincs lejátszva az előválasztás
  Mészáros D. Zsolt

  Czeglédy szerint az elmúlt 31 év után hatalmas vívmány az előválasztás, a szombaton kezdődő kilenc nap alatt a választópolgároknak lehetőségük van arra, hogy a jelölteken keresztül beleszóljanak a választási rendszerbe.

  Koczka Tibor azzal kezdte, hogy megköszönte a támogatóinak az ajánlásokat. Mint mondta, az Új Világ Néppártnak nem volt könnyű dolga, hiszen alig egy éve alakultak meg. A kormány egyik törvénymódosítása következtében aztán kiderült, hogy csak olyan párt indulhat a jövő tavaszi országgyűlési választásokon, amelyik legalább 71 körzetben jelöltet tud állítani.

  Előválasztási sajtótájékoztató
  Koczka Tibor a jobboldali bizonytalanokat akarja megszólítani
  Mészáros D. Zsolt

  Így az ÚVNP-nek egy lehetősége maradt, hogy csatlakozik az akkor már megalakult ellenzéki összefogáshoz. Koczka megjegyezte, közös a céljuk, hiszen mindannyian kormányváltást és politikai kultúra váltást akarnak. Úgy vélte, a polgári ÚVNP képes lesz megszólítani azokat a jobboldali szavazókat, akik most a bizonytalanok között vannak, mert nem akarnak sem a Fideszre, sem a baloldalra szavazni.

  Czeglédy hozzátette, a három jelölt ellenfele és nem ellensége egymásnak, és mindhárman vállalták, hogy beállnak az előválasztás nyertese mögé.

  Ungár Péter
  Ungár Péter: Az előválasztás megmutatta, milyen lehet az új Magyarország
  Mészáros D. Zsolt

  Ungár Péter szerint az előválasztási verseny megmutatta, milyen lehet az új Magyarország, ahol a politikai szereplők között vannak viták, de azokat személyeskedés nélkül le tudják folytatni. Kijelentette, reméli, hogy ez az új Magyarország meg is valósul jövőre.

  A Vas megye 1-es választókerület jelöltjeinek vitáját augusztus 30-án tartottuk Ilyen volt a Nyugat.hu szombathelyi előválasztási vitája August 30. 16:08 a Nyugat stúdiójában. A vitát itt tudja megnézni:

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Ellenzéki előválasztás 2021

  Tovább az oldalra