"Milliárdokkal dobálózunk, közben meg filléres gondjaink vannak"

Sopronban a Kétfarkú Kutya Párt is indít jelölteket a 2024-es önkormányzati választáson. Listavezetőjük és polgármesterjelöltjük Holpár Csaba.

Három gyermek édesapja a 42 esztendős, nős Holpár Csaba, aki a Kétfarkú Kutya Párt színeiben indul Sopron polgármesteri tisztéért a választáson. Szociálpedagógus és családpedagógus főiskolai diplomával is rendelkezik, harmadik diplomáját pedig a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte szociológia szakirányon, egyetemi szinten. Ezen a területen kutatásokat jegyez és publikál is.

Volt mentős, szociális ügyintézőként dolgozott a soproni polgármesteri hivatalban is. Másodállásban évekig tartott előadásokat autósiskolában, mint elsősegély-oktató, majd - ahogy sokan mások - Ausztriába ment pénzt keresni.

Alapítója és kuratóriumi elnöke az Esély Sopronért, Sporttal az Egészségért Alapítványnak, ahol egészségügyileg és szociálisan nehéz helyzetbe került embereket igyekeznek segíteni és visszaterelni a társadalomba. Tagja a Mensa HungarIQa soproni csoportjának is, ezen belül az IQva vezetője, ahol rendszeresen szerveznek különböző szabadidős tevékenységeket, társasjátékozásozást, sportprogramokat, előadásokat és vetélkedőket.

Holpár Csaba
Nyugat.hu

Véleménye szerint a nagyprojektek szépen elkészültek Sopronban, csak mellette alapvető dolgokat nulláztak le, például tavaly a fél város sötétségbe borult, komplett városrészekben nincs posta és ritkán jár a busz. Ahogy bemutatkozásában fogalmazott: milliárdokkal dobálózunk, közben meg „filléres” gondjaink vannak.

A játszótereken nincs árnyék, és az illemhelyek hiánya is rendszeresen gondot okoz. Szükség lenne pelenkázóval ellátott WC-kre, mivel itt jellemzően hosszabb időt töltenek el a családok.

Az egész város tele van elhagyott épületekkel, a Fertőre öt éve nem lehet kimenni, a cölöpházakat ledózerolták, a fél város ingázik és a helyi vállalkozók egy jelentős része is az így hazahozott pénzekből él. Gondot jelent, hogy az ország és a város vezetése 2015 szeptembere óta tétlenül nézi, hogy a határon vegzálják a dolgozni vágyókat, illetve azt is, ahogy újabb és újabb kishatárokat zárnak be. Gyakorlatilag már csak a soproni nagyhatár maradt, és ebből adódóan sokszor a Jerevánon áll a sor vége reggelente. A városszerte bezárt üzletekben és garázsokban laknak komplett családok, megfelelő közművek nélkül - sorolja a problémákat Holpár Csaba. Szerinte egykor ez a város az ország kis ékszeres doboza volt, de mára sajnos egy csúnyán túlzsúfolt munkásszálló lett.

A Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelölteket is indít, amint megvannak az aláírások és azokat elfogadta választási iroda, nyilvánossá és jogerőssé is válik a névsor. A párt nem akar mellébeszélni és túl nagy illúzióik sincsenek, de a lista elején szereplők képzést is kaptak, és felkészültek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024