Minden választókerületet megnyert a Fidesz Sopronban

Farkas Ciprián marad a polgármester, de lesznek új képviselők a testületben.

Farkas Ciprián újabb öt évre kapott a soproniaktól felhatalmazást arra, hogy a város polgármestere legyen. A választásra jogosultak 50,72 százaléka voksolt rá.

Mind a tizenkét egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, ez azt jelenti, hogy egy kivételével minden városrészben marad a korábbi képviselő. A kivétel a most először indult Dóra György, aki a visszavonuló Sass László helyét veszi át a frakcióban. Sass László egy ciklus kivételével a rendszerváltás óta tagja volt a soproni közgyűlésnek.

A egyéniben győzni tudott képviselők tehát a választókerületek sorrendjében: Filep Márk, Magas Ádám, Csiszár Szabolcs, Tóth Éva, Simon István, Péli Nikoletta, Dóra György, Pongráczné Várnai Mária, Juhász Adrienn, Abdai Zsolt, Mágel Ágost, Stöckert Tamás.

A kompenzációs listáról bejutott Sovány Endre és Kónyi-Kiss Gáborné dr. a Momentum színeiben, Holpár Csaba, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Horváth Gábor, a Mi Hazánk színeiben. Képviselő marad a Párbeszéd-ZÖLDEK - DK politikusa, Jakál Adrienn is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024