Ezer forint bírságot kell fizetnie az Éljen Szombathely Egyesületnek

A szombathelyi választási bizottság a Konzervatívok Egy Jobb Városért! szervezetet is megbüntette, őket kétezer forintra.

Ezer forint bírságot kell fizetnie az Éljen Szombathely Egyesületnek, erről a szombathelyi Helyi Választási Bizottság döntött.

A bírság oka, hogy az egyesület eggyel kevesebb ajánlóívet adott le május 6-án, mint ahányat igényelt korábban.

A törvény értelmében a jelölőszervezeteknek a választási irodán átvett összes ajánlóívet le kell adniuk, azokat is, amelyek üresen maradtak. A le nem adott ajánlóívek után bírságot kell fizetniük, darabonként ezer forintot.

A választási bizottság a Konzervatívok Egy Jobb Városért! jelölőszervezetet is megbírságolta, nekik kétezer forintot kell fizetniük, mert kettővel kevesebb ajánlóívet adtak le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024