László Győző vezeti az Éljen Szombathely választási listáját

A lista ötödik helyén szerepel függetlenként Koczka Tibor, aki ebben a ciklusban a Pro Savaria színeiben volt képviselő.

László Győző jelenlegi alpolgármester vezeti az Éljen Szombathely Egyesület választási listáját - jelentették be csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

A lista második helyén Szuhai Viktor szerepel, majd Tóth Kálmán, Bokányi Adrienn és Koczka Tibor következik.

A sajtótájékoztatón Nemény András polgármester, polgármesterjelölt, Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke és frakcióvezetője, valamint Koczka Tibor vett részt.

Balról: Koczka Tibor, Tóth Kálmán és Nemény András
Fodor Ármin

Bejelentették azt is, hogy Koczka Tibor függetlenként szerepel az Éljen Szombathely listáján, Koczka ebben a ciklusban a Pro Savaria színeiben volt képviselő.

Nemény András polgármester-jelölt a lista utolsó, 15. helyén áll, ami azt jelenti, hogy matematikailag sincs esélye innen mandátumot szerezni. Nemény nem indul képviselő-jelöltként sem, éppúgy, mint öt évvel ezelőtt. Ha nem nyeri meg a polgármester-választást, nem lesz tagja a közgyűlésnek.

Kérdésünkre azt mondták, nem igazán tudnak jósolni, abban bíznak, hogy azokat a választókerületeket, amelyekben most is az Éljen Szombathely képviselője dolgozik, június 9-én ismét megnyerik.

A listáról két mandátumra számítanak, így akár Koczka is bejuthat a közgyűlésbe, ha a listán előtte állók nyernek egyéni választókerületükben.

Nemény András a sajtótájékoztatón elmondta, ha ő marad a polgármester, de Koczka nem kerül be a közgyűlésbe, akkor is együttműködnek majd vele.

Tóth Kálmán elmondta, azért döntöttek úgy, hogy felrakják a listára Koczka Tibort, mert az elmúlt öt évben jól tudtak vele együtt dolgozni. Az Éljen Szombathely! frakcióvezetője elmondta, az egyesület pártokon felül áll, ezért tud jól működni. Hozzátette, sem a Pro Savariával, sem Koczka Tiborral semmilyen írásbeli egyezséget nem kötöttek. "Kezet ráztunk" - mondta Tóth Kálmán.

Koczka elmondta, a Pro Savaria egyesület tudomásul vette, hogy az Éljen Szombathely! listáján szerepel majd. Emlékeztetett, öt évvel ezelőtt független képviselőjelöltként és polgármesterjelöltként indult, a Pro Savaria csak később állt be mögé.

Hozzátette, gondolkodott azon, hogy függetlenként elindul a Kámon-Herény választókörzetben, de végül úgy döntött, nem méretteti meg magát. Mint mondta, ha az Éljen Szombathely listájáról mandátumot szerez, akkor is független képviselő lesz, és nem ül be az Éljen Szombathely frakciójába.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024