Több mint 800 venezuelai menekültet jelentettek be egy 77 férőhelyes I. kerületi idősotthonba

A Párbeszéd szerint felmerül a gyanú, hogy azért jelentették be őket, hogy szavazhassanak az önkormányzati választáson.

840 ember van bejelentve a Máltai Szeretetszolgálat I. kerületi 77 férőhelyes idősotthonába. A bejelentettek többsége venezuelai menekült - írja az RTL.

A portál közlése szerint a Párbeszéd vette ezt észre a választási névjegyzékben. Tordai Bence, a párt frakcióvezetője elmondta, felmerül a gyanú, hogy azért jelentették be a menekülteket, hogy tudjanak szavazni.

"Pontosan tudjuk, hogy milyen szoros volt itt a polgármesterjelöltek közötti verseny 2019-ben, V. Naszály Márta mindössze 121 szavazattal előzte meg a Fideszes riválisát" - nyilatkozta a lapnak Tordai.

Böröcz László, a kerület fideszes polgármester-jelöltje úgy reagált, "elítéljük, V. Naszályi Márta szinvonaltalan uszítását a diktatúrából menekült honfitársainkkal szemben."

A Máltai Szeretetszolgálattól pedig azt írták, itt működik a menekülteket segítő központjuk. Így „hajléktalanokat, valamint több országból érkezett – például ukrán és venezuelai – menekülteket is bejelentettek ide.” Számukra a cím „lakcímbiztosításként szolgál”, amire az ügyintézés miatt van szükségük. Hozzátették: „a menekültek nem laknak itt”. „Egyéves integrációs programban vesznek részt”, és rövid időn belül kijelentik őket.

A portál megjegyzi, az önkormányzati választáson így is szavazhatnak a menekültek. Ha van magyar lakcímük, akkor ehhez regisztrálniuk sem kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024