Toroczkai László Szombathelyen bejelentette, elmegy vitázni a köztévébe

A Mi Hazánk elnöke szombaton Vas megyében turnézik, Szombathely után Celldömölk felé veszi az irányt.

Szombat délután háromnegyed négyre hirdetett meg a Mi Hazánk Vas megyei szervezete sajtótájékoztatót a szombathelyi Savaria Moziba. Ezen, amelyet a párt helyi nagygyűlése előtt tartottak, maga Toroczkai László pártelnök is megjelent, aki – mint később megtudtuk – jelenleg Vas megyében turnézik.

Nem sokkal fél négy után a helyszínen meglepődve tapasztaltam, hogy több tucat érdeklődő várakozik a mozi kistermébe való bejutásra. Az emberek csak jöttek és jöttek, aminek az lett a vége, hogy néhány perccel négy óra előtt teljesen megtelt a terem, székre pedig még bőven lett volna igény.

A pártelnök ekkor érkezett a mozihoz, ahol némi fejetlenség után végül megtartotta sajtótájékoztatóját. Toroczkai először arról beszélt, hivatalosan február óta, nem hivatalosan pedig 28 éve – politikai karrierjének kezdete óta – járja az országot. Beszélt a párt helyi polgármesterjelöltjéről, Danka Lajosról is, aki Toroczkai szerint az elmúlt években – főleg országgyűlési képviselőként – nagyon sokat tett Vas megyéért és Szombathelyért.

Dnaka Lajos, Toroczkai László, Borvendég Zsuzsanna
Nyugat.hu

Beszélt a párt EP-listájának harmadik helyén álló Borvendég Zsuzsannáról is, aki szintén megjelent a tájékoztatón. Elmondta, Borvendég korábban a Magyarságkutató Intézetben dolgozott, de miután EP-képviselőjelölt lett, otthagyta a munkahelyét. Toroczkai László szerint bebizonyosodott, hogy a képviselőjelölt számára „fontosabb a nemzet egészének képviselete, mint a saját szakmai karrierje”, ami óriási dolog.

A pártelnök elmondta, szerinte négy politikai erő küld majd képviselőket az EP-be – a Fidesz-KDNP, a Tisza, a DK-MSZP-Párbeszéd és a Mi Hazánk. Hozzátette, ez a választás az Európai Parlamentről szól, tehát aki az ígéri (külön kiemelte Dobrev Klárát és Magyar Pétert), hogy kormányváltás lesz június 9-én, az hazudik.

Szerinte a megválasztott képviselőknek a magyar érdekeket kell képviselniük. Úgy véli, a Tisza és a Fidesz egy része ahhoz az Európai Néppárthoz csatlakoznának, melynek csúcsjelöltje az az Ursula von der Leyen, aki „romba dönti ez EU-t”. A DK szerinte eddig is nyíltan azt kommunikálta, hogy Európai Egyesült Államokat szeretne – tehát nem a magyar érdeket képviselnék.

Itt vannak viszont ők, akik a német AFD-vel külön pártcsaládot alapítanának, és mellesleg tényleg a magyar érdekeket képviselnék az EP-ben.

Elmegy vitázni a köztévébe

Toroczkai László a tájékoztató után lapunk kérdésére elmondta,

ők is ott lesznek az MTVA csütörtök esti vitáján.

Hozzátette, szerinte nem az a dolga a politikusoknak, hogy válogassanak a különböző médiumok között. Nekik az a dolguk, hogy minden kérdésre válaszoljanak, és mindenhova elmenjenek vitázni. Kiemelte, a Mi Hazánk az egyetlen olyan párt, ami már a megalakulási programjában is leszögezte, hogy kötelezővé kell tenni a miniszterelnök-jelölti vitát és a listavezetői vitát is.

Arra a kérdésünkre, hogy hány helyet szerezhetnek az EP-ben június 9-én, kitérő választ adott.

Toroczkai László azt is elmondta, Szombathely után Borvendég Zsuzsannával együtt Celldömölk felé veszik az irányt, ahol a párt szintén állított polgármesterjelöltet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024