Értesíteni kellett volna a lakosságot a tankok szállításáról - mondta Vadai Ágnes egy szombathelyi sajtóbeszélgetésen

A volt honvédelmi államtitkár az ország felett átrepülő katonai drónról is beszélt.

Sajtóreggelire hívta az újságírókat szerda reggelre Vadai Ágnes országgyűlési képviselő és Czeglédy Csaba, az ellenzéki összefogás jelöltje Szombathelyre. Vadai korábban a honvédelmi minisztérium államtitkára volt, jelenleg a parlament honvédelmi bizottságának alelnöke.

Mivel az utóbbi időben több, minimum érdekes, katonasággal kapcsolatos esemény történt, egyértelmű volt, hogy a Szombathelyen keresztül szállított tankok és a Horvátországban lezuhant katonai drón lesz a két fő téma.

Vadai Ágnes Czeglédy Csaba sajtóreggeli
Sajtóreggeli Vadai Ágnessel és Czeglédy Csabával
Mészáros D. Zsolt

Czeglédy Csaba március 14-én hozta nyilvánosságra Tankokat szállítottak Szombathelyen keresztül az éjszaka March 14. 09:52 , hogy nagyon sok lakossági bejelentést kapott a március 13-i éjszaka Szombathelyen át szállított harckocsikról. A hír megjelenése után Nemény András, Szombathely polgármestere kezdeményezte Tankok Szombathelyen: Czeglédy Csaba a polgármester segítségét kérte March 14. 14:03 az illetékeseknél, hogy semmilyen katonai mozgás ne legyen Szombathelyen.

Egy héttel később aztán kiderült, hogy egy cseh magánvállalat szállította a tankokat, tehát sem a honvédségnek, sem a NATO-nak nem volt hozzá köze. Vadai Ágnes kijelentette, már csak azért is értesíteni kellett volna a lakosságot, mert túlméretes volt a szállítmány, A lakosságot pedig a polgármesteren keresztül kell ilyenkor értesíteni, ami nem történt meg.

Vadai Ágnes Czeglédy Csaba sajtóreggeli
Vadai Ágnes és Czeglédy Csaba
Mészáros D. Zsolt

Czeglédy hozzátette, a szállítást a fővárosi kormányhivatal engedélyezte, arról még a Vas megyei kormányhivatal sem tudott. Vadai kijelentette, valótlanok azok az állítások, hogy Czeglédy veszélyeztette a nemzetbiztonságot azzal, hogy nyilvánosságra hozta ezt az információt. Hiszen a kormány tagjai és maga a honvédség posztol ilyen témájú képeket, videókat a közösségi oldalakra.

Hozzátette, az ATV-s interjúban elhangzott állításaira Csehek szállítottak tankokat és fegyvereket Szombathelyen keresztül? March 22. 14:11 azóta sem reagáltak, ami azt jelenti, hogy igazak az értesülései.

Vadai szerint a kormány propagandacélokra használja a honvédséget és a háborús helyzetet, ennek egyik fajtája, amikor politikusok mennek az ukrán határhoz ellenőrizni, intézkedni. Amivel - Vadai szerint - akadályozzák az ott folyó munkát.

A Magyarország felett átrepülő és Horvátországban lezuhant, ismeretlen eredetű katonai drónról Robbanótöltet volt a drónon, ami a paksi atomerőműtől nem messze repült el, majd Zágrábban zuhant le March 13. 15:54 azt mondta, valamit nagyon titkolnak, és érthetetlen, hogy miért nem szálltak fel a Gripenek. Ilyenkor ugyanis az első a vizuális azonosítás, és azt követi a következő lépés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022