Vajon mi köze lehet egy szombathelyi képviselőnek az atombombához?

Teljes erővel berobbant Szombathelyre is a háborús propaganda.

Vajon mi köze lehet egy szombathelyi képviselőnek az atombombához? Az önkormányzati választás kampányában a Fidesz megoldja a megoldhatatlan házi feladatot. Biztos, ami biztos, hármasával dobják be a postaládákba a szórólapokat, amelyen lángoló házak között magába roskadt ember ül. Tán már ön is kapott ilyet.

A Fidesz uniós választási stratégiája és kampánya a háborúra épül azt sugalmazva, ha nem rájuk szavaz a választópolgár, kitör a harmadik világháború, atomot dobnak Budapestre, és ki tudja, mi jön még...

Szombathelyi háborús propaganda
Nyugat.hu

Ez, ha nem is érthető, és el sem fogadható, az európai kontextusba azért belehelyezhető a valóság alapos elferdítésével.

Az azonban még a legegyszerűbb logika alapján is nehezen megoldható, hogy ez a tematika az önkormányzati választáson is megjelenik, mert föltehető az a nagyon egyszerű kérdés, mi köze lehet vajon az orosz-ukrán háborúnak ahhoz, hogy ki a képviselő a Derkovitson.

Vagy hogy éppen ki Szombathely polgármestere, illetve akármely magyar városé. A Fidesz ezt az ellentmondást sajátos logika alapján oldja fel. Gyurcsány háborúpárti, Nemény Gyurcsány embere, így aki Neményre szavaz, az a háborúra szavaz.

Szombathelyi háborús propaganda
Nyugat.hu

Már akkor is meglepődtünk ( itt írtuk meg "Aki nem akar atomháborút, a Fidesz szombathelyi önkormányzati jelöltjeire szavaz" May 31. 21:07 ), amikor a Fidesz szombathelyi nagygyűlésén a műsorvezető is atomvillanásról értekezett. Most úgy is vehetjük, hogy szinte előkészítette ezeket a szórólapokat.

Visszatértünk az alapokhoz, a lakosság rettegésben tartásához. Aztán a választások után - eredménytől függetlenül – itt is magába kell nézni annak, aki ezt kitalálta és végrehajtotta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024