De hol gyűjtik az ajánlásokat a kis és új pártok?

Nyolc szervezet kért ajánlóíveket Szombathelyen, de a két nagy tömbön kívül nem nagyon látni a többi aktivistáit ajánlásgyűjtés közben.

Február 12-én, szombaton hivatalosan is elkezdődött Start: ma kezdődik a kampány 2022. February 12. 08:03 az április 3-i országgyűlési választások kampánya, és azonnal megjelentek az utcán a Fidesz, valamint az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért aktivistái.

Fidesz-stand a Savaria Plázánál.
Mészáros D. Zsolt

Szombathely több pontján is standokat állítottak fel, ahol gyűjtötték a választókerületi képviselőjelöltek indulásához szükséges ajánlásokat. Kora délután pedig mindkét oldal bejelentette, Mind a 106 körzetben összegyűjtötte az aláírásokat az ellenzék 2022. February 12. 15:19 hogy mind a 106 egyéni választókerületben összegyűjtötték a szükséges számú ajánlást.

Aztán az is kiderült, hogy az ajánlások gyűjtését nem hagyják abba, ahogyan írtuk már, Az ajánlások gyűjtése befejeződött, de nem maradt abba Szombathelyen sem 2022. February 13. 15:28 a logika szerint, aki valakinek aláír, nagy valószínűséggel rá is szavaz. Tehát már nem ajánlásokat, hanem potenciális szavazókat gyűjtenek, és ha kisebb intenzitással is, de mindkét oldal aktivistái ott vannak a közterületeken.

Kétfarkúak a piacnál.
Mészáros D. Zsolt

Ehhez képest a kisebb és új pártokat szinte nem lehet látni sehol. A Kétfarkú Kutyapárt jelen volt/van néhány helyszínen, a Gödény Györgyhöz köthető Normális élet Pártja standját is láttunk szombaton a Fő téren, a városháza előtt, kedden délelőtt pedig a piacnál és a Fő téren láttuk a Mi Hazánk standját is.

Czeglédy Csaba, az az Egységben Magyarországért néven induló ellenzéki összefogás közös képviselőjelöltje hétfőn azt írta a Facebookon, hogy rajta kívül eddig összesen hét fő kért ajánlóíveket Szombathelyen. Ami azt jelenti, hogy nyolc potenciális jelöltről van szó.

A Mi Hazánk standja a Fő téren, hétfőn.
Mészáros D. Zsolt

Ahogy írja, ő is látta a Fidesz, a Mi Hazánk, a Kétfarkú Kutya Párt aktivistáit dolgozni, szombaton rövid ideig a Normális Élet Pártja is jelen volt a Főtéren. Viszont Czeglédy sem találkozott a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom, A Mi Pártunk és a Szanyi Tibor-féle ISZOM – Munkáspárt ajánlásgyűjtőivel sem.

Mindez akkor lesz érdekes, ha ezek a pártok is leadják határidőre az ajánlásokat. Czeglédy kijelenti a posztban, hogy „nem csupán költői, hanem büntetőjogi is lesz a kérdés: ha nem gyűjtöttek, akkor honnan vannak az aláírások?”

Czeglédy Csabának gyűjtik az ajánlásokat a Domus mellett felállított sátorban.
Mészáros D. Zsolt

Egyébként az utóbbi választásokon rendre felmerül a kérdés, hogy az ismeretlenségből megjelenő pártok hogyan tudják teljesíteni az induláshoz szükséges feltételeket, és honnan van pénzük minderre.

Persze, az is lehet, hogy ezek a pártok lakásról lakásra, ajtóról ajtóra járva gyűjtik jelöltjeiknek az ajánlásokat.


Frissítés

Cikkünk megjelenése után a Megoldás Mozgalom jelezte, hogy jelöltjeik szombat óta kint vannak, és gyűjtik az aláírásokat. Küldtek egy fotót is, amin a Csónakázótónál áll a standjuk.

A Megoldás Mozgalom standja a Csónakázótónál
Forrás: Megoldás Mozgalom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022