Visszalépett Mága Zoltán öccsének fideszes ellenfele Tiszabőn

Így Novák Csaba egyedül indul a polgármesteri székért.

Nem lesz polgármesterjelöltje a június 9-ei önkormányzati választáson a Fidesznek Tiszabőn - értesült a 24.hu.

A községben Bíró Zoltán alpolgármestert indította volna a Fidesz, ám a politikus szerdán visszalépett az indulástól, ami a Nemzeti Választási Iroda honlapján is megjelent.

Bíró visszalépésére azután került sor, hogy kedden kiderült, a fideszes városvezetés próbálta megakadályozni A fideszes városvezetés próbálta megakadályozni, hogy Mága Zoltán testvére elinduljon a választásokon Tiszabőn May 21. 07:43 , hogy a június 9-ei önkormányzati választásra nyilvántartásba vegyék Novák Csaba független polgármesterjelöltet, aki mellesleg Mága Zoltán testvére.

A lap korábban arról írt, Novák nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság annak ellenére utasította el, hogy az induláshoz szükséges negyven érvényes ajánlást leadta. A választási bizottság arra hivatkozott, hogy egy névtelen levél érkezett a testülethez, melyhez több orvosi igazolást is mellékeltek; a bizottság a levélben leírt „súlyos állításokra” tekintettel elutasította a polgármesterjelölt nyilvántartásba vételét.

Novák fellebbezett, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Választási Bizottság pedig neki adott igazat, és nyilvántartásba vette. Ezután a község fideszes polgármestere, Bruna László kezdeményezett felülvizsgálati eljárást a Kúria előtt, amiben Novák nyilvántartásba vételének visszautasítását kérte.

A Kúria végül érdemi vizsgálat nélkül elutasította a fideszes polgármester kérelmét, mivel a csatolt meghatalmazásból nem derült ki, hogy azt a Fidesz-KDNP (mint kérelmező) képviseletére jogosult személy adta. Így véglegessé vált, hogy Novák Csaba polgármesterjelöltként indulhat az önkormányzati választáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024