Meglepetés: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt, megközelítette Dobrev Klárát

A Medián legfrissebb mérése helyre rakhatja a politikusokat.

A szerdai HVG-ben jelent meg a Medián legfrissebb kutatása, amiből az derül ki, hogy az előválasztás második fordulója előtt Dobrev Klára vezet, szorosan őt követi Márki-Zay Péter, és messze le vannak maradva tőlük Karácsony Gergely.

A Medián mérése szerint a szavazni szándékozók körében Dobrev Klára 37, Márki-Zay Péter 33, Karácsony Gergely 24 százalékon áll. A közvélemény-kutatás október első napjaiban készült.

Forrás: Medián/HVG/ATV Voks

Ha a mérés eredménye valós tendenciát mutat, akkor a választópolgárok dönthetik el a miniszterelnök-jelöltek tétovázását, abban az értelemben, hogy a mérés eredménye helyre rakhatja a politikusat.

Márki-Zay és Karácsony Gergely az első forduló Előválasztás: már biztos Dobrev első fordulós győzelme 2021. September 30. 21:06 után kezdett egyeztetésbe Biztosnak látszik, hogy a második fordulóban összejátszik Karácsony és Márki-Zay 2021. October 01. 18:25 , valószínű, hogy Karácsonyt és Dobrev Klárát is meglepte Márki-Zay jó szereplése. Erről egyébként Török Gábor politika elemzővel is beszélgettünk a hétfői Nyugat-podcastben Török Gábor: A legtöbb pártnak még frakciója sem lenne, ha kilépne az összefogásból 2021. October 05. 15:43 .

Arról is volt szó, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt indul Váratlan megoldás született Márki-Zay és Karácsony Gergely tárgyalásán 2021. October 04. 17:26 a második fordulóban, ehhez azonban az Országos Előválasztási Bizottság nem járult hozzá, és a szavazólapok is nyomdában voltak már A nyomda áthúzta Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter elképzeléseit 2021. October 05. 13:44 .

Az előválasztás második fordulóját október 10-től október 16-ig, azaz hét napon át tartják meg. Ha valaki vissza akar lépni a második fordulóba jutott három miniszterelnök-jelölt közül, ezt október 9-én, szombaton éjfélig jelentheti be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021