Meglepetés: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt, megközelítette Dobrev Klárát

A Medián legfrissebb mérése helyre rakhatja a politikusokat.

A szerdai HVG-ben jelent meg a Medián legfrissebb kutatása, amiből az derül ki, hogy az előválasztás második fordulója előtt Dobrev Klára vezet, szorosan őt követi Márki-Zay Péter, és messze le vannak maradva tőlük Karácsony Gergely.

A Medián mérése szerint a szavazni szándékozók körében Dobrev Klára 37, Márki-Zay Péter 33, Karácsony Gergely 24 százalékon áll. A közvélemény-kutatás október első napjaiban készült.

Forrás: Medián/HVG/ATV Voks

Ha a mérés eredménye valós tendenciát mutat, akkor a választópolgárok dönthetik el a miniszterelnök-jelöltek tétovázását, abban az értelemben, hogy a mérés eredménye helyre rakhatja a politikusat.

Márki-Zay és Karácsony Gergely az első forduló Előválasztás: már biztos Dobrev első fordulós győzelme 2021. September 30. 21:06 után kezdett egyeztetésbe Biztosnak látszik, hogy a második fordulóban összejátszik Karácsony és Márki-Zay 2021. October 01. 18:25 , valószínű, hogy Karácsonyt és Dobrev Klárát is meglepte Márki-Zay jó szereplése. Erről egyébként Török Gábor politika elemzővel is beszélgettünk a hétfői Nyugat-podcastben Török Gábor: A legtöbb pártnak még frakciója sem lenne, ha kilépne az összefogásból 2021. October 05. 15:43 .

Arról is volt szó, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt indul Váratlan megoldás született Márki-Zay és Karácsony Gergely tárgyalásán 2021. October 04. 17:26 a második fordulóban, ehhez azonban az Országos Előválasztási Bizottság nem járult hozzá, és a szavazólapok is nyomdában voltak már A nyomda áthúzta Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter elképzeléseit 2021. October 05. 13:44 .

Az előválasztás második fordulóját október 10-től október 16-ig, azaz hét napon át tartják meg. Ha valaki vissza akar lépni a második fordulóba jutott három miniszterelnök-jelölt közül, ezt október 9-én, szombaton éjfélig jelentheti be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021