Ujhelyi István: Ha az Orbán-kormány marad, nem érkezik több európai uniós forrás az országba

Az MSZP európai parlamenti képviselője szombat délben Czeglédy Csaba támogatására érkezett Szombathelyre.

Nem egészen egy nappal azután, hogy Dobrev Klára közösen tartott "Ahhoz, hogy az országban változás legyen, Czeglédy Csabának nyernie kell Szombathelyen" 2022. March 18. 18:58 utcafórumot Czeglédy Csabával, majd Jordán Tamás beszélgetett Jordán Tamás elárulta, miért lett Czeglédy Csaba egyik legnagyobb szövetségese 2022. March 19. 07:17 Czeglédyvel közönség előtt, szombaton késő délután újabb ismert politikus látogatott el Szombathelyre.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője rendszeres látogatója a városnak. Tavaly nyáron például e gy uniós projekt miatt Szombathelyé lehet az EU egészségipari kutatás-fejlesztési központja 2021. July 20. 14:41 látogatott Szombathelyre, decemberben pedig a Nyugat-podcast vendége volt Ujhelyi István: „Az Európai Unió egy békeprojekt” 2021. December 18. 15:23 .

Ujhelyi István utcafórum a Domusnál
Mészáros D. Zsolt

Most ő is a Derkovits-lakótelepen, a Domus előtt találkozott Czeglédy Csabával, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjével, és állt ki Czeglédy támogatása mellett. A programot nem is hirdették meg, egy kampánypult állt a kis téren, járókelők azonban elég szép számban voltak.

De ott volt Nemény András polgármester, Horváth Soma alpolgármester, Bokányi Adrienn és Szuhai Viktor tanácsnok, Tóth Kálmán, a közgyűlés Éljen Szombathely-frakciójának vezetője is.

Ujhelyi elmondta, hogy két fontos üzenettel érkezett. Az egyik, hogy Szombathely példája mutatja, hogy az Orbán-kormánytó függetlenül is lehet európai uniós forrásokat hozni 60 ezer euró, a kormánytól független uniós támogatást nyert Szombathely 2022. March 18. 13:30 , és örül annak, hogy ebben Szombathely nem a süt galambot várja, hanem előremegy, és felkészül a következő uniós ciklus közvetlenül elnyerhető, önkormányzatoknak szóló pályázataira.

Ujhelyi István utcafórum a Domusnál
Mészáros D. Zsolt

A másik, lehetséges, hogy ha marad az Orbán-kormány csak ezek a források maradnak, semmilyen más uniós forrás nem lesz. Büntetőeljárás indult az Orbán-kormány ellen, eddig az ezt lehetővé tevő szabály hiányzott, ezért csodálkozva és tehetetlenül nézte az Európai Unió, hogy mi művel az orbáni maffia Magyarországgal és az Európai Unióval.

De közben megszületett a jogszabály, április 3-t, a magyar országgyűlési választásokat várja az EU, mert a választásokba nem akarnak beleszólni, ez nem választási kampányeszköz. Április 3. után viszont élesítik ez a büntetőeljárást, ami az egész országot maga alá temetheti.

Vas megyébe az elmúlt 14 évben mintegy 260 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett az unióból, a következő hét évben az ország számára 16 ezer milliárd forint a tétje ennek az eljárásnak. Ezek a források be fognak fagyni - mondta Ujhelyi.

Ujhelyi István utcafórum a Domusnál
Mészáros D. Zsolt

Az EP-képviselő szerint Európa számára is történelmi léptékű az április 3-i döntés. Mindenki tisztában van azzal, hogy az orbáni Magyarország lehet a következő, amelyik kilép az unióból. Orbán Viktort eddig a pénz tartotta bent az EU-ban, akkor ez az ok megszűnik. Egyébként Az Európai Csalás Elleni Hivatal és az egész Európai Unió közvéleménye a magyarországi korrupciós ügyektől hangos, akkor Orbánnak nem marad semmi, ami miatt bent tartsa az országot.

Annak idején a nép szavazott arra, hogy tagjai legyünk az Európai Uniónak, ma már az orbáni jogszabály-módosításnak köszönhetően elég, ha Orbán-frakciója megszavazza, és kiléptetik Magyarországot. Ha többségben lesznek a parlamentben. Márpedig pénz nem lesz.

Nekünk ez komoly esély, hogy levetkőzzük magunkról az orbáni bélyeget. Sajnos, ma Magyarországot sok helyen Orbán Viktorral azonosítják. De mi nem vagyunk Orbán Viktor. De ha április 3-án a magyar nép megerősíti Orbánt a hatalmában, akkor az egész társadalmat fogja megítélni Európa egy ilyen döntés után.

Ujhelyi István utcafórum a Domusnál
Mészáros D. Zsolt

Ma Magyarországról azt tudják Európában, hogy Orbánék ellopták az ő adóforintjaikat, a másik, hogy Putyin előreküldött kémjei és kiszolgálói vagyunk Európa szétverésében. Mindkettőn úgy változtathatunk, ha április 3-án leváltjuk az Orbán-kormányt.

Ujhelyi hozzátette, félévente megfordul Szombathelyen, annak meg különösen örül, hogy Körmenden egy régen jobbikos, most az MMM színiben induló, jobboldali értékeket valló fiatalember mellett álltam az együttműködés jegyében. Most pedig az MSZP EP-képviselőjeként itt állok Nemény András polgármesterrel Czeglédy Csaba mellett.

És ez így van jól. Az MSZP szavazóbázisának, és minden ellenzékinek azt kell megérteni, többen kell, hogy legyünk az április 3-i szavazáson, mint a Fidesz választói. A hatpárti összefogás egy nagykoalíció, és ennek minden egyes politikai pártjával nem kell mindenben egyetérteni, ez egy rendszerváltó koalíció - mondta Ujhelyi István.

Ujhelyi István utcafórum a Domusnál
Mészáros D. Zsolt

Czeglédy Csaba kijelentette, nagy megtiszteltetés számára, hogy az MSZP egyik ikonikus alakja eljött Szombathelyre is. Hozzátette, jó érzés, hogy az MSZP is támogatja, sokat dolgozott érte, egy előválasztást is meg kellett nyernie, de megérte. JÓ érzés, hogy itt van Nemény András, Horváth Soma, Bokányi Adrienn, akik Szombathelyen és a megyében vezetik az MSZP-t.

Czeglédy reméli, hogy az MSZP szavazói, az a nagyon masszív bázis érteni fogja, hogy megérdemli az ő támogatásukat is.

Nemény András hozzátette, akkor kapják meg a szükséges állami támogatásokat, akkor tudnak minőségi várost létrehozni, ha kormányváltás lesz, és Czeglédy Csaba lesz Szombathely országgyűlés képviselője.

Ujhelyi István Körmenden

Bana Tibor, az ellenzéki összefogás jelöltje a Vas megye 3-as választókerületben, közben posztolt egy videót Ujhelyi István kora délelőtti, körmendi látogatásáról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022