Egyedüli szavazó voltam az átjelentkezettek szombathelyi szavazókörében

Üres folyosó, üres szavazóhelyiség fogadott reggel 9 óra után nem sokkal.

A pár lépésre lévő levéltárban többen szavaztak eddig, mint 2019-ben - írta nemrég Bezártak a szavazóhelyiségek, véget ért a választás - folyamatosan frissülő tudósításunk a választásról June 09. 10:14 Józing kolléga, a Kossuth utca 11-ben viszont alig páran nyitották rá az ajtót a szavazatszámlálókra reggel 9-ig.

A volt tankerületi épületben a 2022-es országgyűlési választások óta van szavazókör, ami a 100-as számot kapta, annak ellenére, hogy Szombathelyen - ezen kívül - 72 szavazókör van. Azok a választópolgárok, akik állandó lakcímük helyett Szombathelyen akarnak szavazni, korábban a levéltári szavazókörben voltak beosztva, ám ott komoly sorok és tumultusok alakultak ki, nem volt ritka a hangosabb szóváltás sem.

Üres szavazóhelyiség a Kossuth utca 11-ben
Szilágyi József / telefonos fotó

Ezért nyitották meg a 100-ast, ahová az átjelentkezettek jü részlt helyezték át. Azokat, akik - mivel másik településen van a lakcímük - itt csak az Európai Parlament képviselőjelöltjeire, pontosabban listáira szavazhatnak.

Ami nem igazán mozgatja meg a választókat, 9 óra után pár perccel senki nem volt a helyiségben, 9 óráig 14-en szavaztak itt. Ami közel 8 százalékot jelent, ebben a szavazókörben 177-en szavazhatnak.

Az utcán is állt a sor 2022-ben
Lutor Katalin

2022-ben, az országgyűlési választásokon, nagyjából ugyanebben az időben hosszú sorban kanyarogtak a szavazásra várók, bőven az utcán volt a sor vége. Ekkora a különbség a két választás között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024