Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Éljen Szombathely kampányába erősített bele szerda este a Partizán-blog

A blogot Gulyás Márton ellenzéki civil aktivista indította tavaly, komoly stábbal érkezett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gulyás Márton évek óta az egyik legaktívabb ellenzéki, baloldali civil aktivista, szólalt fel tüntetéseken, részt vett a budapesti Városliget védelmében, a tavalyi országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péterrel és Bod Péter Ákossal együtt állt az ellenzéki összefogás mellé Márki-Zay Péter, Gulyás Márton és Bod Péter Ákos is a taktikai egyeztetés élére állt 2018. March 21. 15:27 , még közvélemény-kutatásokat is készítettek Szombathelyen is megméri Gulyás Mártonék mozgalma, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt 2018. January 12. 16:09 . Nem véletlen, hogy a hatóságok is felfigyeltek rá, idén márciusban körözést is kiadtak A rendőrség körözi Gulyás Márton ellenzéki aktivistát 2019. March 29. 20:03 ellene.

A Partizán-videoblog Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gulyás már régóta vezette a Partizán-blogot, tavaly márciusban újra is indította, videókkal, sokszor élő bejelentkezésekkel. Most, bő két héttel az önkormányzati választások előtt kisebb országjárásba kezdett többfős technikai stábjával, azokat a városokat látogatja végig, ahol komoly esélye van az ellenzéknek.

Az első látogatása Szombathelyre irányította, és az egyik Fő téri kávézóban készítették élő facebookos és youtube-os adásukat. És, ahogyan Gulyás a bevezetőjében is elmondta, az a céljuk, hogy egy kicsit megtolják azokat az ellenzéki csoportosulásokat, ahol valódi csapat állt össze, valódi munkát végeznek, és van esélyük a választásokon.

A Partizán-videoblog Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

A kávézó megtelt érdeklődőkkel, a díszlet az élő adáshoz igazodott. Látszott, hogy Gulyás tisztában van vele, mennyi ideig lehet lekötni egy videóblog nézőit, egy órás volt az élő közvetítés. Az első részben az Éljen Szombathely három képviselőjelöltjét, Bokányi Adriennt, Horváth Attilát és Horváth Somát szólaltatta meg, feldobva egy-egy témát, a jelöltek pedig elmondták, hogyan orvosolnák a problémákat.

A témákról kis bejátszásokat készítettek előre, ezeket le is vetítették. Feltűnő volt, hogy a közgyűlés részéről Molnár Miklóst szólaltatták meg, aki még mindig alpolgármester, de neve alatt

városi képviselő

állt. Molnár egyébként a február óta a közgyűlésben létező új, Fideszen kívüli többséghez tartozik, de a Pro Savariával nem csak a Fidesz, hanem az Éljen Szombathely ellen is indul a választásokon.

A Partizán-videoblog Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az egész egyébként programismertetőre hasonlított, ugyanazokat mondták el a jelöltek, mint a hivatalos kampánygyűlésükön „Jó esély van arra, hogy felszabadítsuk a várost a Fidesz uralma alól” 2019. August 29. 20:33 , augusztus végén.

A műsor első felében szóba került a stadionügy 168 millió forintot előlegez meg a szombathelyi önkormányzat a stadion üzemeltetésére az állami támogatás megérkezéséig 2019. May 10. 19:15 , a kézilabda-csapat kálváriája Egészen elképesztő helyzetbe kerültek a szombathelyi kézilabdázók 2019. August 28. 14:39 , a hulladékkezelés Félmilliárd forinttal tartozik a tavalyi évre a kukaholding a Szomhullnak, újabb ígéretet kaptak 2019. May 04. 07:39 , a városi buszközlekedés Úgy tűnik, rémisztően öreg buszok közlekednek Szombathely utcáin 2019. May 12. 18:30 . Aztán jött Nemény András, polgármester-jelölt.

Gulyás Hende Csaba keddi hazaárulózásával kezdett, amit a Fidesz kampánygyűlésén Hétfőn az MMIK-ban sok minden kiderült, például hogy tud még mozgósítani a szombathelyi Fidesz 2019. September 24. 00:12 követett el, és ami ellen több párt és szervezet is tiltakozott, köztük Koczka Tibor független polgármester-jelölt is Koczka Tibor: Nincs helye Szombathely közéletében annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit 2019. September 24. 16:50 . Nemény reakciója rövid volt, arra célzott, hogy ez már orvosi eset, ha ez nyugaton történik, akkor az adott politikus pályájának vége van.

A Partizán-videoblog Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

Aztán beszélgettek kicsit Nemény programjáról, aki a már ismert elemeket, a nyitott kapuk városának tervét, a Szombathely-appot Problémát észlelt Szombathelyen? Jelentse be az Éljen Szombathely alkalmazásban! 2019. September 23. 17:50 , az út-, járda- és játszótér-felújításokat, a közös munkát, az együttműködést említette.

Gulyás több választás utáni helyzetre is rákérdezett. Először arra, mi lesz, ha Nemény polgármester lesz, de nem lesz többségük a közgyűlésben. Nemény azt mondta, őt arról ismerik, hogy képes kompromisszumokat kötni, egyébként meg a fideszes képviselők is vágynak a normális működésre, szerinte együtt lehet velük dolgozni. De azért hozzátette, ennek egy akadálya van, Hende Csaba, akit a háttérbe kellene tolni a sikeres munka érdekében.

A Partizán-videoblog Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

A másik elképzelhető forgatókönyv, hogy Nemény nem lesz polgármester, a Fidesz jelöltje győz, de a közgyűlésben az Éljen Szombathely lesz többségben. Nemény erre azt mondta, ebben az esetben ő nem lesz képviselő, hiszen egyéniben nem indul, a listán László Győző és Szuhai Viktor már képviselőnek érezheti magát Szombathelyen 2019. September 06. 08:01 pedig a jelképes utolsó helyen szerepel.

Hozzátette, akkor sem hagyja magára a közösséget, és azt, hogy nem lehet öt évig háborúzva vezetni a várost, ebben az esetben Balázsy Péternek kell kompromisszumokat kötnie. Azért megjegyezte, ha nincs együttműködés, a közgyűlést fel is lehet oszlatni, és akkor új választásokat kell tartani.

A végén kijelentette, optimista, mert a visszajelzések szerint sok jobboldalinak, sőt Fidesz-szavazónak van elege a szombathelyi Fideszből, és arra készülnek, hogy átszavaznak az Éljen Szombathely jelöltjeire.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés