Bebes István visszalép, nem indul a körmendi polgármesteri székért

A 2002 óta Körmendet vezető politikusnak külföldi megbízatást ajánlottak fel.

Nem indulok az önkormányzati választásokon - jelentette be Bebes István, Körmend polgármestere csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Indoklásul hozzátette, nemrég egy megtisztelő külföldi megbízatást ajánlottak fel neki.

Bebes István 2002 óta vezeti folyamatosan a várost, így az idén 22 éves korszaknak lesz végre Körmenden.

Bebes István tavaly a Rába-hídnál - Véget ér egy korszak
Forrás: Facebook / bebes István

Tavaly nyáron indult Saját helyettese cserélné le Körmend polgármesterét - Belháború a helyi Fideszben 2023. June 16. 15:00 a fideszes belháború Körmenden, amikor Belencsák István alpolgármester több fiatal fideszes társagában közölte, hogy a Fidesz nem támogatja Bebest, hanem őt támogatja a 2024-es önkormányzati választásokon.

Bebes viszont nem akarta feladni, nem sokkal később bejelentette, hogy párttámogatás nélkül is elindul a polgármesteri székért. Január végén ellátogattunk Körmendre, tapasztalatainkról helyszíni riportban Körmend, ahol a kosárlabda a helyi választásokba is beleszól January 29. 06:56 számoltunk be.

Belencsák István azt állítja, hogy megfenyegették
Forrás: kormend.hu

Közben Szabó Barna állatorvos is bejelentette indulási szándékát, információink szerint őt Bebes támogatta, abban bízva, hogy rajta keresztül lesz befolyása a város irányítására.

Február végén bejelentették, hogy valóban Belenzsák István a jelölt. Bebes másnap hosszú Facebook-posztban reagált "Aki ismer, az tudja, hogy nem adom fel!" - írja a körmendi polgármester, miután kiderült, nem indítanák újra February 25. 18:52 , azt is írta, hogy nem adja fel. Három nappal később Belencsák bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől, döntését azzal indokolta, hogy névtelen fenyegetéseket kapott.

Bebes mai bejelentésével a korábbi jelöltek közül már csak Szabó Barna maradt talpon, de ez még nem jelenti, hogy automatikusan ő lesz a Fidesz körmendi polgármesterjelöltje. Információink szerint a párt helyi szervezete hamarosan jelöltet választ, a végső döntést pedig a Fidesz országos vezetése hozza meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2024