Karácsony Gergely nem lép vissza, folytatja az előválasztási küzdelmet

Szerinte nem közvélemény-kutatási adatok alapján kell döntéseket hozni.

Karácsony Gergely élő videójában szerda délután bejelentette, hogy nem lép vissza az előválasztás második fordulójától. Mint mondta, bárkivel szívesen egyeztet, de szerinte egyik jelölt sem garanciája a béke és biztonság megteremtésének. Ezért nem vissza, hanem előre lép.

Kifejtette, a közvélemény-kutatási adatokat a helyükön kell kezelni, szerinte programra és jövőképre van szükség.

Mészáros D. Zsolt

Karácsony elmondta, azzal a céllal indult az előválasztáson, hogy sikerüljön újraegyesíteni az országot. Biztos abban, bárki lesz az ellenzéki miniszterelnök, jobb jelölt lesz, mint Orbán Viktor.

Mint mondta, megbékélésre van szükség, a polgárháborús hangulatot meg kell szüntetni, túl kell lépni az Orbán-Gyurcsány ellentéten.

Kifejtette, Dobrev Klárával és Márki-Zay Péterrel is vannak vitái, de úgy érzi, az ő programja alkalmas a kormányváltásra, és Magyarországnak békét és biztonságot kell nyújtani.

Pár órával ezelőtt lett nyilvános Meglepetés: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt, megközelítette Dobrev Klárát 2021. October 06. 08:41 Medián legújabb közvélemény-kutatása, aminek eredményei alapján Márki-Zay Péter előrelépett a második helyre, megelőzve ezzel Karácsony Gergelyt.

Márki-Zay nem sokkal később kijelentette Márki-Zay: a "számok alapján nem nekem kell visszalépni" 2021. October 06. 09:31 , a számok alapján nem neki kell visszalépnie.

Márki-Zay és Karácsony Gergely az első forduló Előválasztás: már biztos Dobrev első fordulós győzelme 2021. September 30. 21:06 után kezdett egyeztetésbe Biztosnak látszik, hogy a második fordulóban összejátszik Karácsony és Márki-Zay 2021. October 01. 18:25 , valószínű, hogy Karácsonyt és Dobrev Klárát is meglepte Márki-Zay jó szereplése. Erről egyébként Török Gábor politika elemzővel is beszélgettünk a hétfői Nyugat-podcastben Török Gábor: A legtöbb pártnak még frakciója sem lenne, ha kilépne az összefogásból 2021. October 05. 15:43 .

Arról is volt szó, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt indul Váratlan megoldás született Márki-Zay és Karácsony Gergely tárgyalásán 2021. October 04. 17:26 a második fordulóban, ehhez azonban az Országos Előválasztási Bizottság nem járult hozzá, és a szavazólapok is nyomdában voltak már A nyomda áthúzta Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter elképzeléseit 2021. October 05. 13:44 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021