Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen is megjelenhet a kampányban Orbán Viktor

A miniszterelnök öt éve is ott vett részt a kampányban, ahol kérdéses volt a Fidesz győzelme.

Öt évvel ezelőtt, a 2014-es önkormányzati választás kampányában Orbán Viktor is komoly szerepet vállalt: Orbán a kötcsei piknik után némi szünetet tartott, majd nyakába vette az országot Orbán Viktor térdig lejárta a lábát 2014. October 11. 10:28 , és olyan városokba látogatott el, ahol esélyes volt az ellenzék. Vagyis, a miniszterelnök megjelenésével akarta a Fidesz javára fordítani a mérleget.

Sok esetben a látogatásról a sajtót nem is értesítették, a Fidesznek bőven vannak listái a szimpatizánsairól, és ezeken a csatornákon hívták őket. Ez a módszer egyébként azt is jelenti, hogy a Fidesz csak a saját táborának kampányol, a pártnak elég, ha saját szimpatizánsait sikerül mozgósítania, ne fecsérelnek energiát arra, hogy akár a bizonytalanoktól, akár az ellenzéki szimpatizánsoktól szavazatokat hódítsanak el.

A hvg.hu összegyűjtötte , hogy Orbán 2014-ben hova látogatott el a kampányban. A lap az alábbi térképen tüntette fel Orbán útját, narancssárga lett a város vagy kerület, ahol később a választáson nyert a Fidesz, fekete, ha kikaptak.

Orbán a 2014-es önkormányzati kampányban - Google Saját térképek

Orbán öt éve Szombathelyre is ellátogatott Orbán Viktor titokzatos látogatása Szombathelyen 2014. October 10. 18:32 , pont azért, mert a közvélemény-kutatások döntetlen közeli eredményt jeleztek itt. Ami végül be is következett, a Fidesz és az ellenzék egyforma eredményt ért el Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét 2014. October 12. 19:04 , Puskás Tivadar (Fidesz) is csupán 600 szavazattal verte meg Ipkovich Györgyöt (baloldal). Molnár Miklós (Pro Savaria) Puskás Tivadarral kötött megállapodása kellett ahhoz, hogy a kormányoldalnak többsége legyen Volt aki összeférhetetlen lett, volt aki beszédet mondott - Megalakult az új szombathelyi közgyűlés 2014. October 23. 18:35 a közgyűlésben. Az már más kérdés, hogy négy és fél évvel később ez a többség elolvadt Csütörtökön átveheti a közgyűlés irányítását a szombathelyi ellenzék 2019. February 25. 18:43 .

2014 októberében sem jelentették be előre Orbán látogatását, és a látottak alapján csak a saját szimpatizánsaikat értesítették. Akkor készült az ikonikus fotónk is, amit azóta az Európai Parlament liberális frakciója és a Momentum is felhasznált:

Bonyhádi Zoltán

A hvg.hu nemrég azt is összeszedte , melyik városokban van esélye az ellenzéknek arra, hogy legyőzzék a Fideszt. Köztük van Szombathely is, ahol biztosan új polgármester lesz, hiszen Puskás nem indul, a Fidesz a megyei jegyzőt, Balázsy Pétert indítja Hivatalosan is Balázsy Péter a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje 2019. July 17. 20:09 . Az ellenzék beállt Nemény András (Éljen Szombathely) mögé, és függetlenként indul Koczka Tibor Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere polgármester-jelöltként indul pártja és az ellenzék jelöltjei ellen 2019. August 06. 10:46 , aki a Fidesz alpolgármestere volt ebben az öt évben.

Utóbbi mögött ott van a Molnár Miklós fémjelezte Pro Savaria Koczka Tibor polgármester-jelöltségét támogatja a Pro Savaria 2019. August 08. 15:53 , és a Jobbik is A Pro Savariával közösen indul a szombathelyi Jobbik az önkormányzati választásokon 2019. August 15. 16:21 , nagy valószínűséggel ők a jobboldalról visznek el szavazatokat.

Szombathelyen öt éve is kvázi döntetlenre jött ki az önkormányzati választás, most ennél is jobb esélyei vannak az ellenzéknek A Fidesz ősszel elveszítheti Szombathelyt - állítja egy közvéleménykutatás 2019. March 29. 09:15 . Így szinte biztosra vehető, hogy Orbán Viktor a kampányban felbukkan majd a városban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra