Tánc világnapja Szombathelyen - Videón az összes fellépő csoport

A tánc fővárosaként elhíresült Szombathelyen az idén is bemutatkoztak a városban működő tánccsoportok egy gálaesten. Nem aprózzuk el, mindegyiket megmutatjuk videón is. Egész estés szórakozás a tánckedvelőknek!

Az idén a szombathelyi Agóra MSH falai között rendezték meg a Tánc Világnapjához kötődő gálaműsort. 1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe. A vasi megyeszékhelyen két órás gálaműsor keretében adtak egy csipetnyi ízelítőt a táncosok. Tizenhét csoport lépett fel, mi pedig kamerával megörökítettük őket.

az összes fellépő műsora

Exkluzív összeállításunkban szinte mindenki találhat kedvére való produkciót, hiszen a néptánctól a modern táncokig rendkívül széles a kínálat. Több gyerekcsoport is fellépett és az ügyes apróságok tánca alatt nem csak a szülők tapsa nyomja el a zenét. Azok kedvéért, akik a hosszú videóra nem kíváncsiak, készítettünk egy vágott verziót is, illetve "kimerevítettünk" néhány képet, ami erre a galériára klikkelve található.

A Tánc Világnapja Szombathelyen - 2011.
nyugat.hu

A gála közös tánccal zárult, ami videónk végén megnézhető. Érdekessége, hogy a nézőket is sikerült táncra penderíteni. Ezután a Sportház elől indult élő zenével a májusfát cipelő menet, egészen a Fő térig, ahol vidám keretek között állították fel a férfiak a fát "minden nő" tiszteletére. Felhívták rá a figyelmet, hogy a fára kötözött üveget senki ne próbálja elvinni a fa kitáncolásáig. A részletek itt is külön videónkból derülnek ki. Megtudhatjuk azt is, milyen malőr történt tavaly, ami miatt a véres verejtékkel felállított fát újra földre kellett fektetni.

Májusfa állítás néptáncos legényekkel Szombathely Fő terén

A fellépő csoportok

Rimányi Táncstúdió - SZUSZ SE Gyermek csoport
Kummer Táncegyüttes
Kristály Tánccsoport
One Step Táncegyüttes
Lorigo Tse
LORIGO AMI
Savaria TSE
SZTI Savaria Társastánc Tagozata
C.C.S. CREW(Crazy Dancer's)
Galaxy Rock’n’Roll Klub
West Dance Tánciskola
Westside TSE
Nyugat-magyarországi Egyetem Szökős Néptáncegyüttese
dr. Pesovár Ernő AMI Kis Tücsök csoportja
Szombathelyi Néptáncműhely
Ungaresca Táncegyüttes
Urban Dance Team

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Mediawave 2011