Szombathelyen már négy országgyűlési képviselőjelölt adta le az ajánlásokat

Gődény György pártjának jelöltjei Vas megyében mindenhol összegyűjtötték az ajánlásokat, állítólag.

Másfél hét telt el a választási kampány hivatalos indulásától, Start: ma kezdődik a kampány 2022. February 12. 08:03 amikor is az országgyűlési képviselőjelöltek elkezdhették gyűjteni az indulásukhoz szükséges ajánlásokat.

A két nagy választási tömb, a Fidesz-KDNP és a vele szemben indult, több ellenzéki pártot tömörítő Egységben Magyarországért jelöltjei egymással versenyezve jelentették be már az első nap, hogy mindannyian összegyűjtötték a szükséges 500 ajánlást, sőt, annál jóval többet. Az aláírásgyűjtést azóta sem hagyták abba, ennek okairól itt írtunk. Az ajánlások gyűjtése befejeződött, de nem maradt abba Szombathelyen sem 2022. February 13. 15:28

Azóta Vas megye mindhárom választókerületében nyilvántartásba is vették a helyi választási bizottságok a két nagy tábor jelöltjeit. Őket:

1. választókerület

 • Czeglédy Csaba (Egységben Magyarországért)
 • Hende Csaba (Fidesz-KDNP)
 • 2. választókerület

 • Ágh Péter (Fidesz-KDNP)
 • Hencz Kornél (Egységben Magyarországért)
 • 3. választókerület

 • Bana Tibor (Egységben Magyarországért)
 • V. Németh Zsolt (Fidesz-KDNP)
 • Velük már biztosan találkozik az adott körzet választópolgára a szavazólapon, hiszen jelölésük már jogerős.

  Gyűlnek a képviselőjelöltek innen is, onnan is

  Azt már korábban is tudtuk, hogy Szombathelyen nyolc jelölőszervezet regisztráltatta magát, ami nyolc képviselőjelöltet jelent. A kampány negyedik napján körbenéztünk a városban, De hol gyűjtik az ajánlásokat a kis és új pártok? 2022. February 15. 15:01 melyik kisebb pártnak dolgoznak az aktivistái közterületen, nem sokat találtunk.

  Azt megtudtuk, hogy Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom mindhárom körzetben indít jelölteket, róluk írtunk is már. Kerékpáros érdekvédőt és digitálisan láthatatlan jelölteket indít a Gattyán-párt Vas megyében 2022. February 17. 15:24 És arról is, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltjei is gyűjtik az aláírásokat, 95 körzetben gyűjti az ajánlásokat a Kutyapárt 2022. January 30. 08:49 az is kiderült, Megvan, kit indít a Kétfarkú Kutyapárt Vas megye egyes számú választókerületében 2022. February 11. 21:29 hogy kit indítanak a Vas 1-es körzetben.

  A Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldala szerint a Vas 1-esben Nagy Dávid már összegyűjtötte az ajánlásokat, le is adta, de ezeket a választási bizottságnak még hitelesítenie kell.

  A 2-as választókerületben a Mi Hazánk jelöltje, Németi Csaba várja a bizottsági hitelesítést, ő is leadta az ajánlásokat.

  Ami viszont meglepő, mindhárom választókerületben leadták az ajánlásaikat a Gődény György-féle Normális Élet Pártja jelöltjei. Ők:

  Horváth Éva (1-es választókerület), Rutkai Zoltán (2-es körzet) és Regovicsné Olajos Natália (3. körzet.

  Az ajánlásaikat viszont még ellenőrizni, hitelesíteni kell, csak ezek után lehetnek hivatalosan is jelöltek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Választás 2022