Már építik a vázát a diadalívnek

Nemsokára élőben is megcsodálhatjuk a Savaria Karnevál egyik fő látványelemét, a Thököly utcában a Diadalívet. Szereztünk pár fotó az Istenszobrokról is… Katt értük.

Pár éjszakát kell átvirrasztanunk a Borok utcája nélkül, aztán csütörtök este startol Szombathely legnagyobb szabadtéri fesztiválja, a Savaria Karnevál. Mint ahogy több ízben is beszámoltunk róla Az istenek a körforgalomba költöznek – Karneváli előzetes 2011. August 04. 15:11 , idén a hagyományos programelemek mellett számos újdonsággal is szolgál a történelmi fesztivál. Többek között egy életnagyságú diadalívvel, amelyet a Thököly utcába állítanak fel. Az építkezés elkezdődött, a Thököly utcát lezárták, a munkások ma építik fel a fémvázat, holnap pedig a kilátóra felkerülhet a borítás.

Épül a diadalív a Thökölyben
Épül a diadalív a Thökölyben
Mészáros Zsolt

A diadalív egyébként 10 méter széles 7,5 méter magas lesz. Rajta nyolc szoborral, melyek a városhoz kötődő hírességeket formázzák, Claudiustól Éhen Gyuláig. Az alkotáshoz tartozik nyolc dombormű is, ezek a város jelentősebb épületeit mutatják be. A kilátó két oldalában egy-egy lépcsőházat építenek, az egyiken föl lehet majd menni, a másikon pedig lefelé lehet közlekedni. Információink szerint a kilátóra a Karnevál idején háromszáz forintos belépővel juthatunk fel.

Diadalív makett
Diadalív makett
Mészáros Zsolt

A diadalíven túl a karnevál egyéb helyszínein, azok jellegéhez igazodva istenszobrokat is elhelyeznek, így Hermes, Venus, Apollo, Isis, Mars, Bacchus, Jupiter és Minerva faragott képmásaival szembesülhetünk majd. A Főtéren egy Vesta-templom mását építik fel, amely a karnevál máglyáját őrzi majd. - A szobrok jelenleg még Budapesten vannak, legkésőbb keddig azok is Szombathelyre, a helyükre kerülhetnek

A Savaria Történelmi Karnevál egyébként idén (augusztus 26-28 között) 12 helyszínen és 8 kísérőhelyszínen csaknem 300 programot kínál majd. A programokról ide kattintva tájékozódhat.

Az alábbi helyszíneken keressük majd az Istenek szobrát:
Hermes – Öreg Város Vására
Venus – Mediterrán udvar
Apollo – Karneválszínház
Isis – Iseum
Mars – Ferences-kert
Bacchus – Borok Utcája
Jupiter – Fő tér
Minerva – Művészetek Utcája

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ilyen lesz Szombathely diadalíve

Nem ámítás, a Savaria Karneválra a Thököly utcában egy hatalmas diadalív készül, amely kilátóként is funkcionál majd. Árnyékában még nem hűsölhetünk, de már kész a makettje. Megnéztük.

Nem lesz fizetős a Savaria Karnevál

De lesz Varázsfuvola az Iseumban, diadalív a Thököly utcában, istenszobrok a városban és még sok minden. Bejelentgetős sajtótájékoztatón jártunk.

Az istenek a körforgalomba költöznek – Karneváli előzetes

Új helyszínek, istenszobrok, diadalív, sörtér, Néró álma. Néhány újítás az idei Savaria Karneválra, ami tulajdonképpen már a jövő héten elkezdődik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2011