Eddig: 519 863 / 3 000 000 Ft, 37 támogató. Még10nap.
Légy része az igazságnak!

Diadalív a Tesco árnyékában - Már lebetonozták a helyét

Rövidesen római istenek vigyázzák a szombathelyi körforgalmakat. A Savaria Karnevál monstre látványelemei, a diadalív és a Vesta-szüzek temploma is közlekedési csomópontokba kerül. Már végeztek az alapozással. Lefotóztuk.

Bár a Savaria Karneválnak pár hete vége, rövidesen a legforgalmasabb szombathelyi csomópontok fognak emlékeztetni a város múltjára és nyári nagyrendezvényére. Rövidesen a Zanati úti és a Metro melletti körforgalmak közepére kerülnek a Karnevál idei látványelemei, a monstre diadalív és a Veszta-szüzek temploma. Már végeztek a talajmunkálatokkal, a látványelemek alatti talapzatot is lebetonozták. Eső, szél és hideg miatt sem kell aggódnunk, a látványelemek állítólag időjárás-álló anyagból készültek, és a nagy fagyok ellen takarófóliával védik majd őket.

A Vesta-szüzek temploma, amely az karnevál napjaiban a Fő tér attrakciója volt, a Metro melletti csomópontba kerül. Már a helyszínen is jól látni, hol fog állni.

A Vesta templom helye (11-es huszár út végi körforgalom)
A Vesta templom helye (11-es huszár út végi körforgalom)
Mészáros Zsolt

A 10 méter széles 7,5 méter magas Diadalívet a szombathelyi nagy Tesco árnyékába, a Zanati úti körforgalom szívébe állítják be. Ennek is kész a betonalapzata. Az építmény természetesen itt nem üzemel majd kilátóként, ezért a lépcsőket sem építik rá vissza. Viszont aki bemerészkedik a körforgalom közepébe, megszemlélheti a diadalív nyolc szobrát, amelyek a városhoz kötődő hírességeket formázzák, Claudiustól Éhen Gyuláig. Az alkotáshoz tartozik nyolc dombormű is, ezek a város jelentősebb épületeit mutatják be.

A diadalív helye (Zanati út végi körforgalom)
A diadalív helye (Zanati út végi körforgalom)
Mészáros Zsolt

A római istenek és szobraik pedig szintén a szombathelyi körforgalmakba költöznek. Hogy hová? Ha megtudjuk, elmondjuk...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Már építik a vázát a diadalívnek

Szereztünk pár fotót az Istenszobrokról is. Jelenleg még Budapesten vannak, legkésőbb keddig Szombathelyre érkeznek. A Thököly utcában viszont már épül a Diadalív!

Ilyen lesz Szombathely diadalíve

Nem ámítás, a Savaria Karneválra a Thököly utcában egy hatalmas diadalív készül, amely kilátóként is funkcionál majd. Árnyékában még nem hűsölhetünk, de már kész a makettje. Megnéztük.

Nem lesz fizetős a Savaria Karnevál

De lesz Varázsfuvola az Iseumban, diadalív a Thököly utcában, istenszobrok a városban és még sok minden. Bejelentgetős sajtótájékoztatón jártunk.

Az istenek a körforgalomba költöznek – Karneváli előzetes

Új helyszínek, istenszobrok, diadalív, sörtér, Néró álma. Néhány újítás az idei Savaria Karneválra, ami tulajdonképpen már a jövő héten elkezdődik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2011

Tovább az oldalra