Diadalív a Tesco árnyékában - Már lebetonozták a helyét

Rövidesen római istenek vigyázzák a szombathelyi körforgalmakat. A Savaria Karnevál monstre látványelemei, a diadalív és a Vesta-szüzek temploma is közlekedési csomópontokba kerül. Már végeztek az alapozással. Lefotóztuk.

Bár a Savaria Karneválnak pár hete vége, rövidesen a legforgalmasabb szombathelyi csomópontok fognak emlékeztetni a város múltjára és nyári nagyrendezvényére. Rövidesen a Zanati úti és a Metro melletti körforgalmak közepére kerülnek a Karnevál idei látványelemei, a monstre diadalív és a Veszta-szüzek temploma. Már végeztek a talajmunkálatokkal, a látványelemek alatti talapzatot is lebetonozták. Eső, szél és hideg miatt sem kell aggódnunk, a látványelemek állítólag időjárás-álló anyagból készültek, és a nagy fagyok ellen takarófóliával védik majd őket.

A Vesta-szüzek temploma, amely az karnevál napjaiban a Fő tér attrakciója volt, a Metro melletti csomópontba kerül. Már a helyszínen is jól látni, hol fog állni.

A Vesta templom helye (11-es huszár út végi körforgalom)
A Vesta templom helye (11-es huszár út végi körforgalom)
Mészáros Zsolt

A 10 méter széles 7,5 méter magas Diadalívet a szombathelyi nagy Tesco árnyékába, a Zanati úti körforgalom szívébe állítják be. Ennek is kész a betonalapzata. Az építmény természetesen itt nem üzemel majd kilátóként, ezért a lépcsőket sem építik rá vissza. Viszont aki bemerészkedik a körforgalom közepébe, megszemlélheti a diadalív nyolc szobrát, amelyek a városhoz kötődő hírességeket formázzák, Claudiustól Éhen Gyuláig. Az alkotáshoz tartozik nyolc dombormű is, ezek a város jelentősebb épületeit mutatják be.

A diadalív helye (Zanati út végi körforgalom)
A diadalív helye (Zanati út végi körforgalom)
Mészáros Zsolt

A római istenek és szobraik pedig szintén a szombathelyi körforgalmakba költöznek. Hogy hová? Ha megtudjuk, elmondjuk...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Már építik a vázát a diadalívnek

Szereztünk pár fotót az Istenszobrokról is. Jelenleg még Budapesten vannak, legkésőbb keddig Szombathelyre érkeznek. A Thököly utcában viszont már épül a Diadalív!

Ilyen lesz Szombathely diadalíve

Nem ámítás, a Savaria Karneválra a Thököly utcában egy hatalmas diadalív készül, amely kilátóként is funkcionál majd. Árnyékában még nem hűsölhetünk, de már kész a makettje. Megnéztük.

Nem lesz fizetős a Savaria Karnevál

De lesz Varázsfuvola az Iseumban, diadalív a Thököly utcában, istenszobrok a városban és még sok minden. Bejelentgetős sajtótájékoztatón jártunk.

Az istenek a körforgalomba költöznek – Karneváli előzetes

Új helyszínek, istenszobrok, diadalív, sörtér, Néró álma. Néhány újítás az idei Savaria Karneválra, ami tulajdonképpen már a jövő héten elkezdődik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2011