Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt a hajrá, ma estig lehet még szavazni az ellenzéki előválasztáson

Arról dönthetünk, hogy kik lesznek a Fidesz kihívói jövő tavasszal.

Az Országos Előválasztási Iroda tájékoztatása szerint hétfő estére 570 ezer fölé emelkedett az összes szavazó száma, ami már így is felülmúlja a várakozásokat.

Az ellenzéki előválasztás tétje, hogy kik legyenek az ellenzék közös jelöltjei a választókerületekben, és ki legyen az a miniszterelnök-jelölt, aki a győzelem esélyével áll ki Orbán Viktor ellen.

Az előválasztás hivatalosan szeptember 18-án (szombaton) reggel kezdődött, Ma hajnalban elindult az ellenzéki előválasztás, gyorstalpalónk következik September 18. 07:11 de délelőtt tíz óra körül az informatikai rendszer hibája miatt leállt a szavazás, Számítógépes hiba miatt leállt az előválasztás az egész országban (Frissítve) September 18. 10:27 pedig reggel már 20-25 méteres sor állt 20-25 méteres sor állt a szombathelyi előválasztási szavazópont előtt szombat délelőtt September 18. 11:30 a szombathelyi Fő téri szavazópont előtt.

A szavazás szeptember 20-án, hétfő reggel indult újra, Újraindult az ellenzéki előválasztás, meghosszabbítják a szavazás idejét September 20. 08:39 a kiesés miatt két nappal, szeptember 28-án éjfélig meghosszabbították az előválasztást. A szavazás azóta fennakadás nélkül tart, nemrég az online szavazás rendszerén is javítottak, Lerövidült az online előválasztáshoz szükséges regisztráció ideje September 26. 14:48 így rövidebb lett a regisztrációs idő.

A szavazás tehát ma, azaz szeptember 28. kedd estig tart, személyesen 18 óráig, online 20 óráig tart.

Az Országos Előválasztási Bizottság engedélyezte, hogy - ahol 20 óráig van szavazás - a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a személyek, akik még voksolhatnak.

Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, de 20:15-ig be kell fejezni azt.

Akiknek 20:15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek, az online akkor zárul, amikor az utolsó választópolgár is leadta a szavazatát.

Vas megyében hol lehet szavazni az utolsó nap?

Szombathelyen a Fő téren a Szentháromság-szobor közelében felállított sátorban és a Derkovits-városrészen (a Domus és az Órásház közötti téren) lehet szavazni személyesen.

Az ország többi szavazópontja ezen a térképen megkereshető:

Kire szavazhatok Vas megyében?

Vas megye 1. választókerület (Szombathely és 11 környező település)

Jelöltek:

 • Czeglédy Csaba (DK)
 • Koczka Tibor (ÚVNP)
 • Ungár Péter (LMP, MSZP, Párbeszéd, Momentum, Jobbik)
 • A jelölteket itt mutattuk be, Két korábbi szombathelyi alpolgármester, Czeglédy és Koczka, és az egyik legfiatalabb képviselő, Ungár September 17. 07:34 a részvételükkel tartott választási vitát itt nézheti meg:

  Vas megye 2. választókerület (Sárvár, Kőszeg, Celldömölk és térségük)

  Jelöltek:

 • Bányai-Németh Gábor (Momentum)
 • Hencz Kornél (MSZP, Párbeszéd, LMP, MMM, Jobbik)
 • Szilágyi Tamás (DK)
 • Az ő bemutatkozásukat itt találja, A világjáró, a celli alpolgármester és az ifjúsági pártszervezet vezetője September 13. 11:28 itt pedig az ő vitájukat:

  Vas megye 3. választókerület (Körmend, Szentgotthárd, Őriszentpéter, Vasvár)

  Jelöltek:

 • Bana Tibor (Mindenki Magyarországa Mozgalom, Közösen Vas Megyéért Egyesület)
 • Pleva Dániel (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, ÚVNP)
 • A jelölteket itt mutattuk be, Volt nagyvárosi polgármester, kiugrott jobbikos, őrségi állatorvos September 09. 15:42 vitájukat itt lehet megnézni:

  Kire szavazhatok a miniszterelnök-jelöltek között?

  Míg a képviselőjelöltekre mindenki csak az állandó lakcíme szerinti választókerületben szavazhat, a miniszterelnök-jelöltekre mindenki voksolhat. Ők öten vannak:

 • Dobrev Klára (DK)
 • Fekete-Győr András (Momentum)
 • Jakab Péter (Jobbik)
 • Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP)
 • Márki-Zay Péter (MMM)
 • Dobrev Klárával még márciusban készítettünk interjút. Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt March 06. 19:44

  Fekete-Győr Andrással februárban beszélgettünk:

  Jakab Péterrel két hete készítettünk rövid interjút. Jakab Péter: Zsizseg, pezseg az ország, a politikai uborkaszezonban tömegek jönnek a fórumainkra September 11. 19:25

  Karácsony Gergely július végén volt podcast-stúdiónk vendége:

  Márki-Zay Péterrel háron napja készítettünk podcastot:

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Ellenzéki előválasztás 2021

  Tovább az oldalra