Ez sokkolt 2010-ben Vas megyében - Gyilkosságok, balesetek, rablások

Mindenféle összefoglalót olvashattunk már az elmúlt évről, most viszont az év sötét eseményeit szedtük össze. Sajnos bőséges listánk is csak egy kis merítés.

Vörösiszap-katasztrófa, árvíz, H1N1, földcsuszamlás, tornádó, pusztító viharok - csak néhány kulcsszó 2010-ből, Magyarországról. Vas megyét a nagy természeti és ipari csapások elkerülték, ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy nyugodt évet zártunk. Elég ha csak három belvárosi gyilkosságot említünk, amiből a "zsákos" néven elhíresült az európai sajtót is bejárta.

Szén-monoxid mérgezéssel Halálos szénmonoxid mérgezés Balogunyomban - még hívta a mentőket az asszony 2010. January 07. 09:35 indult az év és szerencsének is tekinthetjük, hogy "csak" egy áldozata lett az alattomos gáznak Balogunyomban. Az okokat is kerestük Mi okozhatta a balogunyomi tragédiát? - A gázmérgezés helyszínén jártunk 2010. January 08. 08:29 és a tökéletesen záró nyílászárók, valamint az eltömített szellőzők közrejátszottak a tragédiában.

Rablások

A pénzszerzés egészen extrém módozataira láttunk példákat 2010-ben és megismerkedhettünk a rablónak-látszó személy fogalmával is. Nem ütötte meg a főnyereményt a Fő téri lottózóba betérő rabló Nem adtak pénzt a fegyveres rablónak a Fő téri lottózóban 2010. January 07. 21:04 , mert hiába követelt pénzt, nem adtak neki. Január végén egy patikában is próbálkozott rabló, ott egy törékeny termetű patikusnő egyszerűen kihajította a peches bűnözőt. A komédia-szerű jelenetek még nem értek véget, egy belvárosi pénzváltóban ülő hölgy egyszerűen kikapta a fegyvert a rabló kezéből Megfutamította a rablót a szombathelyi pénzváltó 2010. March 16. 17:48 és a már menekülő férfit kezdte csépelni vele. Az asszony egy órával később kameránk előtt azt mondta, sajnálja, hogy nem a fejét ütötte. A nyugat.hu olvasói bilincsben is láthatták Bilincsben a két nő által is megkergetett rabló - Fotó a peches férfiről 2010. March 20. 10:00 a két utóbbi rablással próbálkozó szentgotthárdi férfit.

Rabló bilincsben - most nem nála van a fegyver
Rabló bilincsben - most nem nála van a fegyver
Tánczos Mihály

A sportos oladi rabló Autóval üldözték a futva menekülő fegyveres rablót Oladon 2010. January 11. 22:23 viszont sikerrel járt egy pénzváltóban, mi pedig dorgálást kaptunk a rendőrségtől, mert túl sok részletet közöltünk saját utánajárásból, nem sokkal a rablás után. Néhány nappal később kiderült, hogy egy rendőr-szakközépiskolás lány is részt vett egy rablás kitervelésében A helyszínt biztosította a rabló társa! - Pandúrból rabló? 2010. January 15. 12:12 és a bűncselekmény után a helyszínt biztosította. Fotónk az országos sajtót is bejárta.

A helyszínt is biztosította K.E., a rabló társa
A helyszínt is biztosította K.E., a rabló társa
Horváth Balázs

Az összeesküvés-elméletek kedvelőinek szolgáltattunk csemegét a szombathelyi kommandós-akcióról szóló Fegyveresekre csaptak le kommandósok Szombathelyen - Exkluzív videóval és képekkel 2010. November 22. 10:48 beszámolónkkal. A hivatalos változat Pénzszállítót támadtak volna lopott autóval a Szombathelyen elfogottak - új videóval! 2010. November 23. 11:44 sem sokat segített azok esetében, akik csalafintaságként könyvelték el az esetet.

Kommandósakció Szombathely belvárosában
Fegyver a letepert férfi mellett - rendőrjelvényhez hasonló jelvénye is volt
Tánczos Mihály

Motorizált pénzlopók

Azt gondolhatnánk, hogy egy megyeszékhely autómentes Fő tere túlságosan szem előtt van ahhoz, hogy járművel hajtsanak be rabolni. Nos, úgy tűnik a rablókat ez nem érdekelte. Először autóval mentek bankautomata ellen A Fő térről akartak elvontani egy bankautomatát Szombathelyen 2010. February 02. 12:00 , de elszámították magukat. Hasonlóan jártak a rablók az Intersparban Ismét bankautomatát akartak lopni Szombathelyen 2010. March 08. 13:07 is. A Fő térre fejszével behajtó, majd egy ékszerüzlet kirakatát több tucat ember előtt szétverő Több tucat szemtanú előtt törték fel az ékszerboltot 2010. August 23. 21:19 motoros rablók egyike csaknem félbevágatta magát a biztonsági ráccsal, amikor az aranyak után matatott.

Fejszével törte be egy tolvaj motoros az egyik belvárosi ékszerüzletet Szombathelyen
Fejszével törte be egy tolvaj motoros az egyik belvárosi ékszerüzletet Szombathelyen
Tánczos Mihály

A nyugat.hu robbantotta ki az ezerszámra ellopott Nokia-telefonok Százmilliós lopás a szombathelyi gyárban? - Telefonbiznisz bukással 2010. September 10. 21:30 körüli botrányt. A rendőrök targoncával szállították el az egyik elkövető garázsából a lefoglalt telefonokat Vagyonosodásuk buktatta le a Nokia-tolvajokat 2010. September 15. 11:42 .

"Ez csak csekély töredéke az előkerült telefonoknak" - mutatta dr. Palkó Andrea
"Ez csak csekély töredéke az előkerült telefonoknak" - mutatta dr. Palkó Andrea
Tánczos Mihály

Drog

Nyílt titok, hogy a művészlelkek időnként nem a múzsa csókjától táltosodnak meg. Egy osztrák művészpár is jobban szerette maga előidézni az ihletet, így cannabis-termesztésbe fogtak Drogos osztrák művészek termeltek cannabist a határon 2010. January 19. 16:45 a határ magyar oldalán és terítették is az árut. Körmend körzetében több fiatalkorú is megbukott Diákoknak árult drog, veszélyes hulladék a nemzeti parkban 2010. March 10. 18:54 a tudatmódosítókkal és a másokra tett terhelő vallomásokkal szép hálózatot göngyölítettek fel a rendőrök.

Cannabis palánták Nemesmedves mellett, az államhatárnál
Cannabis palánták Nemesmedves mellett, az államhatárnál
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / nyugat.hu

Balesetek

Aznap átvett autójával rohant a halálba egy fiatal lány Új autóval szenvedett halálos balesetet a 23 éves lány (Frissítve!) 2010. February 01. 23:21 . Nem az első balesetét szenvedte el, de a kamionnal szemben nem volt esélye. Mivel sokan a Közutat szidták, ezért nappal is visszamentünk a helyszínre és videónk is bizonyította, hogy az autó sofőrje hibázott. (Sok cikkünknél tapasztaltuk, hogy az elhunyt ismerősei sok esetben nem képesek elfogadni, hogy az általuk szeretett ember okozott balesetet. Ilyenkor mindenki más hibás. A valóság elfogadása gyakran hosszú hetekbe is telhet.)

Halálos baleset Szombathely Petőfi-telepnél a 86-oson
Halálos baleset Szombathely Petőfi-telepnél a 86-oson
Horváth Balázs

Friss jogosítvánnyal hajtott kamion elé Friss jogsival kamion elé – Életveszélyben az utas (Videóval) 2010. March 06. 19:28 egy ifjú hölgy a 86-os úton és szintén ezen az úton szabott szét egy motort Száguldó motor elé kanyarodott a sofőr a 86-os úton - 60 métert csúszott a motoros 2010. April 26. 18:07 egy hasonló paraméterekkel rendelkező figyelmetlen sofőr. Szinte hihetetlen, hogy a gyorsan hajtó motoros néhány töréssel megúszta a balesetet. Egy érettségire tartó, szintén friss jogosítványos lány halálra gázolt a sötétben Halálra gázolta az érettségiző az idős asszonyt a 85-ösön (videóval) 2010. May 07. 07:08 egy úton átkelő, fekete ruhás asszonyt, aki éppen a férje temetésének ügyintézéséből tartott hazafelé.

Kamion elé hajtott egy személyautó Nádasdon
Kamion elé hajtott egy személyautó Nádasdon
Tánczos Mihály

Egy baleset utáni váratlan halálesetről Meghalt a fiú - Motoros tragédia Oszkónál (Videóval) 2010. May 23. 15:56 is beszámoltunk. Az édesapjával motoros,balesetet szenvedett fiú sérülései nem tűntek veszélyesnek, ezért mindenki a súlyos lábsérült apával foglalkozott, de mire a mentők kiértek, a fiú meghalt. A szombathelyi motorosok többször is hallattak magukról baleset-megelőzéssel kapcsolatban és látványos programot Motorosnap felvonulással és mentési bemutatóval - Videóval 2010. September 07. 14:08 is szerveztek.

Mentik, aki menthető
Tánczos Mihály

Csepregen egy autó repült fának Fejmagasságban repült fának a Zafira Csepregen - meghalt a sofőr 2010. June 25. 21:03 , a sofőr nem élte túl a balesetet, az övet használó utasa könnyű sérülést szenvedett. Szombathelyen egy kerékpáros kisfiú halálra gázolása A halálos kerékpárosbaleset helyszíne - Tisztázzuk a félreértéseket (videóval) 2010. October 25. 19:19 borzolta a kedélyeket. Ezután jelent meg Szombathelyen az első szellembicikli a baleset helyszínén.

Behavazott szellem-bicikli Szombathely határában
Behavazott szellem-bicikli Szombathely határában
Tánczos Mihály

Súlyos és halálos balesetekből is sajnos bőven akad a Sokkoló rovatban, tavaly. Fotóztunk roncsot, amiből csodával határos módon kiszálltak és alig sérült autót, amiben viszont meghalt valaki. Beszámoltunk róla, hogy a rendőrség tervei szerint a szabálysértők fekete éve Szabálysértők fekete éve jön az utakon – a Microsofttal karöltve mérnek csapást a rendőrök 2010. February 10. 09:07 jön és írtunk a Közigazgatási Hatósági Szolgálat szombathelyi fejlődéséről is.

Munkavégzés közben is történtek halálos balesetek. Szemenyén például egy szürkemarha nyomott agyon Szürkemarha nyomta agyon a férfit - Halálos baleset Szemenyén (videóval) 2010. October 19. 17:42 egy férfit. Halottak napján megjelent cikkünkben halálos balesetekben érintett emberekkel Élet a halál után – Közúti balesetek utóélete 2010. October 31. 11:51 beszélgettünk.

Öngyilkosságok

A sportcsarnok közelében egy pár vetett véget Öngyilkosság? - Két halottat találtak egy szombathelyi lakásban 2010. February 12. 19:04 közösen az életének, míg a börtönben egy símaszkos rablócsapat egyik tagja húzta meg élete vonalát Öngyilkos lett az egyik maszkos rabló a börtönben 2010. April 12. 15:33 , keresztbe a vénáin, pengével. Egy középkorú férfi két oktatási intézmény mellett vetett véget az életének, egy hídra akasztotta fel magát Akasztott embert találtak a hídon Szombathelyen 2010. June 22. 15:10 .

Gyilkosságok Szombathelyen

Több késszúrással végzett édesanyjával Gyilkosság Szombathelyen - Idős nő az áldozat 2010. March 18. 12:58 egy ex-ügyvédnő az anya belvárosi lakásában. A rendőröknek azt vallotta, a Sátán kérte erre A Sátán nevében szurkálta halálra édesanyját 2010. March 19. 12:00 a tettre.

Egy oldalajtón csempészték ki a gyilkos nőt a bíróságról
Egy oldalajtón csempészték ki a gyilkos nőt a bíróságról
Tánczos Mihály

Az év legmegdöbbentőbb vasi gyilkossága címet egyértelműen a "zsákos" gyilkos Fiatal nő az áldozat - Zsákban tárolták a halottat egy szombathelyi padláson (Frissítve) 2010. May 28. 13:36 érdemelte ki. A nyugat.hu a gyilkosság kiderülésétől folyamatosan foglalkozott a fiatal lány döbbenetes halálával és elsőként számoltunk be minden fontos momentumról, így a gyilkos személyéről Huszonéves férfit gyanúsítanak a gyilkossággal? 2010. May 29. 16:06 és a test elrejtésének helyéről is. Anyagainkat az országos lapok és televíziók is átvették. (Bár néhány Olvasónk hevesen támadta a nyugatot a "spekulációkért", az idő és a tények minket igazoltak Zsugorította a zsákban a tini holttestét M.Á. - sokkoló képek 2010. May 31. 16:22 , az általunk írtak helytállónak bizonyultak.)

Előzetesbe helyezés előtt
Előzetesbe helyezés előtt
Tánczos Mihály

Amikor egy fiatalember Szombathelyen menekülni kezdett a rendőrök elől Két megyén át menekült a Suzuki a rendőrök elől - Fotókkal 2010. June 20. 22:07 egy szabálytalan sávváltás után, majd Veszprém megyében fejre állt kocsijával és súlyos sérülést szenvedett, akkor a legtöbben arra gondoltak, hogy alkohol, vagy drog lehet a háttérben. Napokkal később a férfi albérletében az ágyneműtartóban megtalálták a brutálisan összevert, megkötözött barátnője holttestét Ölt az ámokfutó suzukis? - Holtan találták a barátnőjét (Frissítve!) 2010. June 23. 11:34 . A rendőrség teljes hírzárlatot Teljes hírzárlat - Nem akarnak adut adni a kómában lévő ámokfutó kezébe 2010. June 25. 13:23 rendelt el, ennek ellenére az általunk a hírzárlat előtt megírtak ismét mindenben helytállónak bizonyultak. Megkérdeztünk egy ideggyógyászt Gyilkosok Szombathely szívében – A miértekre keressük a választ 2010. July 02. 12:52 is a belvárosi gyilkosságokról.

A nyugat.hu beszélgetett az alsóőrsi lövöldözésben Barátaival nyaralt az Alsóőrsön lelőtt fiú – Rosszkor, rossz helyen 2010. August 04. 22:51 meghalt fiú családjával. A fiatalember rosszkor volt, rossz helyen. Ugyanúgy, ahogy az őt igazoltató rendőr is, aki szintén meghalt.

Németh István, a meggyilkolt fiú édesapja, a háttérben a fiú öccse
Tánczos Mihály

Közlekedés

Ha esik a hó, akkor számíthatunk arra, hogy gondok adódnak a közlekedésben. Képekkel, videókkal Kényszerű kamionstop, tükörjég és útra havat szóró munkás – videókkal 2010. February 14. 10:54 adtunk hírt az év eleji hókáoszról. Azt pedig nehéz eldönteni, hogy sírjunk, vagy nevessünk az út széléről a főútra havat visszalapátoló munkáson? Teszteltünk egy emailben terjedő hoaxot Tojásos rablók fosztogatnak az utakon? - Teszteltük a módszert 2010. February 22. 10:14 is, a tojásfehérje és az ablakmosó elegyével. Néhány nappal később az index.hu is leforgatta a teszt remake-jét.

A tojással simán megbirkózott az ablaktörlő
Tánczos Mihály

A Delavare folyón történt hajóbalesetben két magyar diák is meghalt. Egyikőjük Szombathelyen tanult Szombathelyi egyetemista is meghalt az amerikai hajóbalesetben (Frissítve) 2010. July 09. 11:02 a baleset előtt, a NYME hallgatója volt.

A szinte hihetetlen kategória idei "nyertese" az az autós, aki elhajolt a mozdony ütközője elől Elhajolt a vonat ütközője elől - vonatbaleset Lukácsházán (Videóval) 2010. July 16. 11:41 , Lukácsházánál. A képet megnézve gyakorlatilag újjászületett.

A férfi oldalra vetődött az ütköző elől
A férfi oldalra vetődött az ütköző elől
Tánczos Mihály

A Szombathelyen autózókat figyelmeztettük a kamerával pásztázó rendőrökre Százezres csekket ér az áthajtás a piros jelzésen - rendőrségi videókkal 2010. November 19. 12:24 , mivel a piros jelzésen való áthajtásról készült felvétel 100 ezer forintot "ér". Mondjuk ez még így is olcsóbb, mint csattanni egy másik autóval, ami viszont a zöldön hajt át, fals biztonságérzettel felvértezve.

Sárvári rendőrségi felvétel egy balesetveszélyes helyzetről
VMRFK

Az év vége ismét a hóról szólt, mi pedig nyakunkba vettük a hótaposónkat és többek között összehasonlítottuk az osztrák és magyar útviszonyokat Sátrat mentenek a tűzoltók, óvatosabbak az autósok - Hóhelyzet percről-percre 2010. December 01. 09:55 .

Ámokfutás

A sárvári markolós férfi saját évekkel ezelőtti ámokfutását múlta felül, amikor ripityára zúzott egy rendőrautót Megdöglötök, rendőrök! - Ámokfutó pusztított Sárváron (Videóval) 2010. February 21. 13:15 . Lövések dördültek a belvárosban és végül egy rendőr rángatta ki a mattrészeg sofőrt. A férfi kameránk előtt kért bocsánatot Bocsánatot kért a sárvári ámokfutó! - Videón beszél a férfi 2010. February 22. 20:15 a rendőröktől, minden értelemben másnap.

A két rendőr (jobbra) az életét kockáztatta volna, ha nem menekül ki az autóból
A két rendőr (jobbra) az életét kockáztatta volna, ha nem menekül ki az autóból
Tánczos Mihály

Féktelen természet

Március első napján jégeső és mennydörgés Jégeső és mennydörgés Vasban március elsején - Videóval 2010. March 02. 02:06 ejtette ámulatba az időjárás megfigyelőit, majd Répcevis házait rombolta Ismét lecsapott az ár Répcevisre - lakhatatlanná vált egy ház 2010. May 31. 14:28 egy héten belül kétszer a Pákác patak, az özönvíz szerű esőzések után. Nem sokkal később 350 vasi rendőrt mozgósítottak Reggeli riadó - 350 vasi rendőr indult az árvizes területekre – videóval 2010. June 06. 16:07 az ország másik felébe, ahol árvíz pusztított. A Gyöngyös is megmutatta a rondábbik arcát, nem sok hiányzott hozzá Áradó Gyöngyös, elöntött pincék Kőszegen - Frissítve 2010. September 26. 14:03 , hogy Szombathelyen is kiöntsön.

Az áradó Perint patak Szombathelyen, vasárnap éjjel
Az áradó Perint patak Szombathelyen, vasárnap éjjel
Tánczos Mihály

Akkor még senki nem sejtette, hogy Szombathelytől alig 75 kilométerre vörös áradás változtatja meg Minden elpusztult - Kolontáron jártunk 2010. October 08. 23:12 egycsapásra emberek százainak az életét. Az Őrség szívében jégverés pusztított Pusztító jégverés Őriszentpéteren - kilyuggatott tetők, elvert termés (videóval) 2010. July 24. 08:33 , tojás nagyságú jéggel.

Jégverés Őriszentpéteren
Jégverés Őriszentpéteren
Tánczos Mihály

Nemi erőszak

Interjút adott a nyugat.hu-nak a Vasváron megerőszakolt tini Megerőszakolták a magatehetetlen tinit - Interjú az anyával 2010. March 24. 00:27 édesanyja. Az ájult részeg lánnyal "barátai" közösültek egy domboldalon a hóesésben, majd fényképeket készítettek a magatehetetlen fruskáról és a képeket eljuttatták egy ilyen felvételekből profitáló weblapnak.

Mentők

A belvárosban a mentők heroikus küzdelemmel hoztak vissza az élők sorába Újraélesztették a padon ülve talált férfit Szombathelyen 2010. March 24. 15:56 egy férfit, akinek egy padon ülve megállt a szíve. Sajnos a középkorú úr a kórházban meghalt, de nagyon sokan láthatták, milyen komoly küzdelmet folytatnak a halál ellen a mentők. Tavaly törtek a szombathelyi mentőautók is. A Semmelweis utcában Mentőautó karambolozott Szombathelyen - Fotóval! 2010. March 21. 13:33 és a külvárosban Szirénázó mentőautó karambolozott Szombathelyen (videóval frissítve!) 2010. February 04. 15:47 is szirénázó mentő vesztét okozták a figyelmetlen autósok, míg a 86-oson a vizes úton borult fel Mentőbaleset Szombathely határában - videóval 2010. August 07. 23:50 egy mentő.

A férfi szívét sikerült újraindítani
Tánczos Mihály

Tűzoltók

A vasi tűzoltókat számtalan szituációban lekaptuk már. Baleseteknél, áradásnál, állatmentésnél. Ebben a képgalériában klasszikus helyzetben, lakástűz oltása közben Lakástűz a Jászai Mari utcában - fotóriport 2010. May 16. 09:24 láthatók. Gyakorlaton is jártunk, ahol víz alól hoztak fel autót Tóból mentettek autót és embereket - gyakorlat Szombathelyen videóval 2010. October 16. 13:53 a magasbólmentő segítségével.

Kórház

Nagyon szorítottunk a perenyei Tengelits Szilárdnak Harmadik agyműtétjén van túl a 8 éves perenyei kisfiú 2009. October 15. 13:33 . A kisfiú súlyos betegsége ellenére vidám, vasgyúró benyomását keltette és az orvosok is nehezen hitték el, hogy még nem győzte le a kór. Júliusban azonban a kisfiú szervezete nem bírta tovább a harcot Meghalt a négy agyműtéten átesett perenyei kisfiú 2010. July 22. 10:09 .

Amikor még minden rendben volt - a két testvér, egészségesen
Amikor még minden rendben volt - a két testvér, egészségesen
Tánczos Mihály

A Mikulást elkísértük a kórház gyermekosztályára "Tényleg igazi! Nézd a szakállát!" - Kórházban járt a Mikulás 2010. December 07. 13:40 és kiderült, hogy a rosszcsont krampuszok is könnyekig meghatódtak.

Csalók

Előre figyelmeztettük Olvasóinkat Csalóveszély Szombathelyen? - Bőráruk végkiárusítása 2010. April 02. 16:04 a délután érkező csalókra és a megérzésünk helytálló volt. A gagyi műbőrrel azonban a hatóság sem tudott mit kezdeni, hiába jelentek meg jelzésünk után Végkiárusítás? - Márkás bőrkabát helyett kínai műbőr 2010. April 03. 08:55 ellenőrizni a "bőrárusokat". A csalók nyugodtan működhetnek, megtalálták a sikeres utat a vásárlók megtévesztése és a legális kereskedés metszéspontján.

VPOP ellenőrzés a kabátvásáron (Rejtett kamerás felvétel)
VPOP ellenőrzés a kabátvásáron (Rejtett kamerás felvétel)
Tánczos Mihály

Érdekességek

Bár lehet tudni, ki gyújtja fel rendszeresen a szombathelyi repülőtér melletti volt katonai gyakorlóteret, ezt nem lehet bizonyítani. Így a tűzoltók a "legeltetési szezon" elején kénytelenek voltak kétnaponta kivonulni Gyújtogatás a szombathelyi reptér mellett - 10 nap 5 tűzeset 2010. April 04. 19:34 és eloltani a lángoló rétet. Bár többen is azon a véleményen voltak olvasóink, hogy az orosz módszert kellene alkalmazni ("hagyni kell leégni a pi***ba"), de ezt természetvédelmi és egyéb okokból sem hagyhatják a tűzoltók. Mosolyogtató, szerencsés kimenetelű balesetről is beszámoltunk. Csepregen több tonna trágya elől menekült Több tonna trágya zúdult Csepregen a Rákóczi utcára - videóval 2010. April 19. 17:41 az árokba járművével egy sofőr.

Trágyaszállító traktor balesete Csepregen
Trágyaszállító traktor balesete Csepregen
Tánczos Mihály

A szombathelyi koldusok rendőri brutalitásról beszéltek Terror alatt a szombathelyi koldusok? - Videóbeszámoló 2010. April 28. 09:57 , de a rendőrök is elmondták saját verziójukat. A Kőszeg-Horvátzsidány közötti súlyos (és halálos) baleseteket nem soroltuk fel listánkban, egy Olvasónk levelét Egyesek nyerészkedése mások halálát okozhatja - A rosszul felújított utakról 2010. May 07. 18:05 azonban fontosnak tartjuk kiemelni, mivel másoknak is világosabb lehet, miért forog emberek élete veszélyben azon az útszakaszon.

Körmenden dr. Bubó Ursula-nővérére hasonlító prostik Adósokat átverő banda, festményeket lopó fiatalok és vagyont kereső prostik Körmenden 2010. June 30. 19:47 szorgoskodtak, egy idős embertől pedig értékes festményeket csalt ki egy csaló és egy házzal arrébb eladta. A bedőlés előtti autóhitelek nyögői is jó alanyoknak bizonyultak egy csalássorozathoz. A kár százmilliós, a jóarcú elkövetők további áldozatait még keresik a rendőrök.

Terítéken a nagyvadak - Százmilliós a kár
Terítéken a nagyvadak - Százmilliós a kár
Tánczos Mihály

Vépen daruval torlaszolták el egy gyár kijáratát Daruval torlaszolták el a gyárat a munkások Vépen 2010. July 28. 11:24 a munkások, hogy megakadályozzák az egyik gyáregységet bérlő és komoly adósságot felhalmozó cég vagyonkimentését.

Kőszegen a vár mellett került elő több száz kiló robbanószerkezet Már 300 kilónyi éles robbanószerkezet került elő a kőszegi várnál - frissítve 2010. September 29. 21:47 . Ott voltunk ezek felrobbantásánál is Robbantás Kőszegen videóval - Megsemmisítették a várnál talált robbanóeszközöket 2010. October 06. 23:54 .

A nyugat.hu 50 ezredik cikke Újjászületésnap túlélőkkel és buszkerék alakú tortával 2010. November 18. 14:13 a Sokkoló rovatban jelent meg és egy megható eseményről szólt. Újjászületésnapot tartottak egy 2009-es baleset túlélői. Egy elszabadult buszkerék miatt történt frontális baleset a 86-os úton. Az újjászületésnapra elment a buszsofőr is. Tanulságos történet, sajnos magyaros fordulatokkal. A biztosító ugyanis nem jeleskedett a vétlen sérültek kártalanításában.

Két sofőr kézfogása - Nincs harag, rosszkor voltak rossz helyen
Két sofőr kézfogása - Nincs harag, rosszkor voltak rossz helyen
Tánczos Mihály

Cikket írtunk a szombathelyi Pókemberről Nyílászáró csere után betörések Szombathelyen - Laptopokra utazik a „Pókember” 2010. November 17. 10:45 , aki ereszen, fán, téglarepedésen mászott fel iskolák, óvodák, bölcsőde emeletére, hogy értékekkel megpakolva távozzon. Sok mindent nem értettünk akkor, miért hagyott ott értékes dolgokat és miért vitt el csekély, vagy jelképes értékkel rendelkező tárgyakat? Már tudjuk a választ: egy drogos agyával kellett volna gondolkodnunk. Szégyen, vagy nem, hangosan felnevettünk, amikor részleteket tudtunk meg Ügyes, de együgyű betörők dúltak Szombathelyen 2011. January 11. 14:07 a betörő testvérpár munkásságából.

Bár magunk ellen beszélünk, de mégis azt kívánjuk 2011-re, hogy a Sokkoló rovat témahiány miatt kongjon az ürességtől. A mostani összefoglalónkban látott szűk merítés pedig arra is jó, hogy mások kárán tanuljon az ember.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A rendszeresen elhallgató közvilágítás – Aranyköpések 2010-ből

A párttitkárság, mint a hatalom kontrollja, a hozzáértés nélkül szavazó tagok, az udvarba bedugaszolt helyzet. Feiszt György gyűjtése a szombathelyi közgyűlésből, hogy legyen min borulni a Sas kabaré helyett!

Könnyű, kemény és új – Szombathely Kult 2010

Visszalapoztunk a 2010-es naptárban, ki fordult meg Szombathelyen, és milyen fesztiválokon kalandoztunk. Mediawave, Átjáró, Lamantin Jazz, Sziget, Savaria Karnevál, szevasztok!

Ez történt 2010-ben – Közéleti összefoglalónk 2.

Ipkovich György átadta a karmesteri pálcát Puskás Tivadarnak. Szombathely vesztegetési ügy miatt híresült el, folytatódott a politikusjárás a városban. Következzenek a második félév fontosabb eseményei.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló